Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
970

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel 97.1 en 97.15 nu echt voorbij ?? punt 10 Dec 2003 21:57
Vandaag, Woensdag 10 December, bereikte ons het bericht dat de Twentse etherpiraat, Digitaal, een telefoonje zou hebben gehad van een medewerker van Broadcast Partners tijdens hun uitzending eerder deze dag. Voor de mensen die het niet weten, Broadcast Partners verzorgd zendinstallaties voor/van legale (commerciƫle) radiostations door heel Nederland.

Na telefonisch contact te hebben gehad met de woordvoerder van Radio Digitaal, kunnen wij het volgende vertellen. De medewerker van Broadcast Partners belde de etherpiraat op om te melden dat het signaal na Hoogeveen nog prima waarneembaar was, maar dat dit niet helemaal de bedoeling was. Op de zelfde frequentie zit sinds kort een legale omroep, Radio ROG, die vanaf omgeving Assen, hun uitzendingen verzorgen op de 97.10 FM. Radio ROG heeft sinds de start van de uitzendingen veel klachten mogen ontvangen over storing van hun ontvangst door piratenzenders uit Drenthe en Twente.

De medewerker van Broadcast Partners liet weten zelf geregeld piratenzenders op te bellen, die op de 97.1 of 97.15 hun uitzendingen verzorgen met de vraag of ze misschien een alternatief konden bedenken voor het uitzenden van hun programma's. Een alternatief in de vorm van een nieuwe frequentie. Op die manier willen ze de piratenzenders een kans geven om zelf tot een oplossing te komen, zonder gelijk het Agentschap Telecom erbij te roepen. Feit blijft echter wel, dat als de storing blijft aanhouden op de 97.1 voor Radio ROG, dat het Agentschap Telecom dan wel op de hoogte zal worden gesteld.

Radio Digitaal heeft ons laten weten zelf wel aan een frequentie verandering te denken en is al op zoek naar een geschikte plek op de drie meterband. Ook liet men ons weten dat het de medewerker van Broadcast Partners sierde om de piraat in kwestie te bellen, in plaats van gelijk het Agentschap Telecom op de hoogte te stellen, iets wat eigenlijk gebruikelijk is.

Het lijkt erop dat de aantal frequenties voor ons Etherpiraten nog kleiner wordt. Is dan straks het doek echt gevallen voor de meest bekende piraten frequentie van Nederland, 97.1 en 97.15 FM ?? Tijd zal het leren. Maar feit blijft wel dat bij aanhoudende storing er wel acties kunnen worden verwacht van het Agentschap Telecom voor piratenzenders die gebruik maken van deze frequenties.

Voor mensen die geinteresseerd zijn, kan er na het inloggen over dit onderwerp gepraat worden in de forum Piraten Praten.

Trefwoorden: digitaal medewerker broadcast partners radio frequentie rog uitzendingen storing piratenzenders 971 agentschap telecom<< Terug