Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Oudgedienden op bezoek bij Station 4 van de 5.

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Station 4 van de 5

In de zomer van de 2010 werden er plannen gesmeed, wat zullen we eens gaan doen tijdens oud en nieuw.

De mannen van station 4 van de 5 uit Veenoord waren er gauw uit, we gaan een aantal dagen draaien aan het eind van het jaar, zo gezegd, zo gedaan.

De voorbereidingen werden getroffen en alles ging van een leien dakje.

De schuifmast ging omhoog en stond op een hoogte van 25 meter, de processing werd geïnstalleerd en de zender ging op 28 december aan, de frequentie was 105 Mhz.

De mannen van 4 van de 5 hadden namelijk besloten om van 28 december t/m 1 januari te gaan draaien.

Direct op de eerste dag werd er al gesproken over de oude piraten uit het dorp Nieuw Amsterdam/Veenoord,

toen er werd geopperd om ze eens op een middag uit te nodigen was de hele crew van 4 van de 5 direct dol enthousiast.

Er werd direct gebeld en de reacties van de oud piraten waren van dat ze natuurlijk kwamen.

Donderdag 30 december was het zover,tussen twee en vier uur ‘s middags zouden ze langskomen voor een interview en degene die nog de durf had mocht natuurlijk even plaats nemen achter het mengpaneel.

Henk Louwes alias de Blonde Man uit Veenoord nam als eerst plaats achter de microfoon en vertelde over vroeger,

hij is ooit begonnen in de zestiger jaren met een zendertje, de 807 gebouwd in een zeepkissie, zoals Henk het mooi vertelde.

Ook vertelde Henk dat ie nog steeds een vriendschap heeft overgehouden met een piraat uit die tijd, Henk en Erik uit Overdinkel zijn door de piraterij al meer dan 40 jaar kameraden.

Na Henk was het de beurt aan Renzo Kruizinga en die kennen we allemaal in het tweelingdorp onder de naam Bartje Boterbloem.

Renzo vertelde ronduit over de zeventiger en tachtiger jaren, over de legendarische zondag in Nieuw Amsterdam/Veenoord.

Bartje Boterbloem begon elke zondagmorgen om tien uur te draaien en werd dan ’s middags afgelost door de Alpenjager uit Nieuw Amsterdam,

die dan ’s avonds weer werd afgelost door de Nachtegaal uit Veenoord.

Ook vertelde Renzo dat ie in die tijd eens een brief kreeg van de piraten oma uit Vroomshoop, in deze brief bedankte ze Renzo voor de leuke muziek die hij elke zondag weer draaide.

Na de oud gedienden kwamen de jongere piraten aan het woord, ze deden het gezamenlijk.

Martin Bos ooit begonnen als de Kleine Piraat en later de radio Arizona, en Gert Mazenier bekend onder de naam Paranoid,

vertelden over hun avonturen in de schuur bij Martin en op zolder bij Gert zijn moeder.

Martin vertelde nog over zijn watergekoelde eindtrap, een bak water en daar gewoon de koelribben van de eindtrap in, zo bleef de eindtrap lekker koel tijdens het draaien.

Gert had het nog over het rapporten in de nachtelijke uren, met een bescheiden vermogen toch nog rapport krijgen uit het zuiden en westen van het land, toen kon het allemaal nog.

Als laatste kwam wel een heel bekend persoon uit de piratenwereld voor de microfoon, Jannes Veenstra alias de Centraal uit Veenoord.

Jannes begon al in de vijftiger jaren en was jaren actief, menig praat kent Jannes en zal vast wel eens plaats hebben genomen in z’n schuurtje.

Ook verteld Jannes nog over de grote razzia in de jaren tachtig, bij bijna alle piraten werd een inval gedaan, zo ook bij de Centraal.

Gelukkig kon Jannes een aantal zenders over het hek werken bij zijn buurman en dat was z’n geluk, er werd toen niks gevonden.

De piraten die regelmatig de radiomarkten bezoeken zullen Jannes herkennen aan z’n bondmuts, die had ie natuurlijk deze middag ook weer op.

Toen het interviewen gebeurd was, durfde Martin Bos (na een schiet gebedje) het aan om nog even een aantal platen te gaan draaien,

en dit ging hem heel goed af, nummer na nummer werden gedraaid en Martin had z’n grootste lol.

 

Langs deze weg willen de jongens van 4 van de 5 Etherpiraten.com danken voor het doorstreamen van deze middag, mannen bedankt.

En langs dezelfde weg terug willen wij van EPC de mederwerkers van Staiton 4 van de 5 bedanken voor de foto's en tekst.

fotoalbum

Met Vriendelijke Groet,

Johnny