Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Slag & Donder

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Slag & Donder, het is een naam tussen de zovele piratenzenders die in Twente actief zijn. Met een team van vier man, is het station onregelmatig te beluisteren vanuit Deurningen, via de 94.35 FM. En zoals ze het zelf zeggen: 'simpelweg de fruitigste in stereo'. En dat mag je best letterlijk nemen, neem dat van ons aan !!

 

Slag & Donder Mast met vier dipolen

Het was overigens allemaal begonnen met een 15 Watt zendertje onder de naam Firma RPT, Radio Paloma Team. Uiteraard kon het vermogen niet uitblijven en werd er al snel een BLX 15 gekocht en mee uitgezonden, onder de naam Plaggenstekker. Tegenwoordig gaat het allemaal iets anders.

Met een mast van rond de 30 meter, vier dipolen en een vermogen van 900 Watt, was Slag & Donder in het eerste weekend van Oktober al geruime tijd aan de band, toen wij langs kwamen voor een bezoekje. Na een vrolijke begroeting door de studio hond, werd er een rondleiding gegeven over het terrein. Naast de mast en 900 Watt zender, stond er ook al een reserve set klaar. Bij technische storing of bezoek van hogerhand, kan men zo weer terug aan de band.

Als we de keet inlopen, komen we als eerste de grote braadpan tegen, die gebruikt wordt voor talloze vetworsten of kadaverstaven, zoals men dat zelf noemt, en waar ruimte is voor iedereen die langs wil komen. Want zoals gebruikelijk bij Twentse piratenzenders, gastvrij zijn ze allemaal. Eenmaal door de deur gelopen, zijn we in het hart van Slag & Donder. Een gezellig hok, waar in de ene hoek de bar is gebouwd met daarin alle audio apparatuur, en in de andere hoek een bank, voor lichamelijke en innerlijke rust en een goedgevulde koelkast met LPG, Lekker Potjes Grolsch.

 

Dubbele Mosfet, goed voor 900 Watt

Dat er tijdens de uitzendingen de nodige lol wordt beleeft, getuigen de aanwezige peren in de studio. Als we vragen waar die vandaan komen, kijken de drie van de vier aanwezige teamleden elkaar aan en schieten in de lach. Conclusie, Slag & Donder is inderdaad de fruitigste op de 94.35 FM, letterlijk !!

Als we vragen naar hun mening omtrendt de huidige situatie waarin de Nederlandse Etherpiraterij zich in verkeerd, hebben ze allemaal dezelfde mening. 'Het heeft geen nut wat de overheid nu probeert, piratenzenders zullen altijd blijven bestaan. Hoe vaak willen ze het nog gaan proberen ? Het is misschien wat stiller geweest, maar heel langzaam begint het weer aardig druk te worden op de band', aldus de teamleden. 'En wij zullen ook door blijven gaan, hetzij onregelmatig'.

 

Slag & Donder Studio. Bijna alles van zwarte schijf af...

De muziek keuze van Slag & Donder is Nederlandstalig, Duits en af en toe een Engelse plaat. Het meeste wordt vanaf zwarte schijf gedraaid, zoals gebruikelijk in Twente. Dat er af en toe flinke bedragen neer gelegd voor bepaalde singletjes is te begrijpen. Niet alleen zijn ze erg zeldzaam, maar zijn ook nog in zeer goede staat.

We mochten zelf ook even plaats nemen achter de draaitafels, om een half uurtje nonstop te draaien. Iets wat in dank werd afgenomen door één van de teamleden, Alexander, getuige de foto hieronder. Alleen dat kuier'n, dat zat er niet in, gelukkig maar, volgens Stefan, een ander lid van Slag & Donder. Maar eerlijk is eerlijk, ook al draait men onregelmatig, als ze draaien, dan is het erg gezellig in de keet !!

 

Reserve zender staat al klaar, enkele mosfet...

Tja, mooiere omgeving bestaat niet, vetworsten, plastic tieten, daar ligt iedereen toch wel graag tussen !!

Rest ons niets anders meer dan Slag & Donder te bedanken voor de gastvrijheid en gezelligheid !! De koude Pepsi ging er goed in heren !! Voor meer informatie en foto's over deze Twentse Etherpiraat, kan er gekeken worden op de website van Slag & Donder.

 

 

Met Vriendelijke Groet,Lex van Dijken