Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: TwenteKanaal - Rossum

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Donderdag Middag, 11 September kwart voor vier. Goai ’n moal met noar Twentekanaal? Werd er over de MSN gevraagd. Eem bel’n met de Baas… Vijf minuten later: de Snackkeet vun ’t wa goot! (Engelbert bedankt!).

Ik (Appie) en hij (Snackkeet Westermaat) onderweg via Borne, Saasveld en Weerselo naar de Rossumse Piratenboulevard. Dat de piraterij in de meeste Twentse kerkdorpjes nog altijd zeeeeer populair is, blijkt uit het grote aantal 40+ meter masten die we links en rechts aantreffen. De mast van Twentekanaal is echter het toppunt! Van kilometers afstand is ie duidelijk waarneembaar met z’n 63 meters boven het betonblok en 8 glimmende Italiaanse dipolen.

Rossum, PiratenBoulevard

Net buiten de bebouwde kom borden heeft station Twentekanaal zich gesetteld in een vrijstaande schuur vlak langs de kant van de weg en pal onder de meters hoge mast.

Komt d’r in klinkt het goedmoedig als we aankloppen bij de kleine maar super gezellige studio. Aan het schap, een tiental duistere figuren met namen als o.a. extreme kogel, Smirnhoff van Twente (geintje moet kunnen) en het vaste keetvolk bestaande uit verschillende jongs en (mooie) wichter/telefonistes. Achter de bar treffen we Koen en Dorian aan, welke druk in de weer zijn met, de in Twente beroemde en geroemde zwarte schijven.

hier keerl, hoe ist?

biertje?

joa, doot mear,

hoe heij’t d’r met?,

’k snap nog steeds nich dat den kaal’n d’r nog nich is.>

Koen naast het hart van Twentekanaal

Voor alle duidelijkheid: station Twentekanaal werd op Maandag 1 September 2003 met groot machtsvertoon uit de ether geplukt door een goedmoedige AT ambtenaar. De eerste laden van de grote Rhodes und Schwartz werden enkel meegenomen door de AT ambtenaar waardoor Twentekanaal die avond spoedig weer aan de band kon met hetzelfde vermogen van ca. 4kW. Natuurlijk op de vertrouwde frequentie 97.10 FM. Geluidsfragmenten van deze inbeslagname is hier, en de terugkomst een paar uur later, hier te beluisteren.

De studio is klein, maar erg gezellig ingericht, in het midden een grote stamtafel vastgemaakt aan een Bar waar alle apparatuur zich bevindt. Aan de wanden bevinden zich decoraties van het Twentse huismerk Grolsch waarvan in het hok naast de studio ook ca. 50 kratten staan opgestapeld.

Verder is het goed toeven achter de Technics draaitafels en overige apparatuur van o.a. Denon en D&R. Het PretRackje Behringer, MDX8000, Ultrafex, Virtualizer etc, zorgt voor de sound van het station welke als helder en zuiver betiteld mag worden.

Het plafond voorzien van een strak systeemplafond met halogeen spotjes erin, en op het schap een groot aantal (lege) pijpjes Grolsch. Achter de bar bevinden zich enkele duizenden 7” singles en enkele honderden CD’s, “de muziek die Twentekanaal onderscheidt van het gros".

Het is zoals gezegd een gezellige bedoeling, met af en toe een grote barbecue erbij en af en een stevig partijtje “Bingo” voor de “stamgasten”. Zelfs op een doordeweekse dag blijkt het station nog veel publiek te trekken uit alle windstreken van het land en het oostelijke buurland. De potjes Grolsch worden genuttigd met een goed stukje muziek en een tevreden glimlach. De telefoon lijkt niet te stoppen, naar eigen schatting over de 600 reacties per avond, en ontvangstrapporten komen van heinde en ver, soms echt onvoorstelbaar. Het geeft de mensen achter Twentekanaal een extra impuls om hun goede werk voort te zetten, en wie zijn wij om ze tegen te houden?!

Twente Kanaal Bar

Station Twentekanaal is ontstaan door een fusie van leden van o.a. de Santa Domingo en leden van de toenmalige locale omroep Agelo, ook een piraat. Eerst met een mastje van ongeveer 18 meter, ook op de 97.15, maar al snel boven de 40 meter met een vierdubbele CX.

De naam Twentekanaal ontleent zich aan de locatie waar toen der tijd de uitzendingen werden verzorgd. Deze locatie bevond zich vlak langs het Twentekanaal . Dat dit een leuke woordspeling met zich meebracht was mooi meegenomen.

Twentekanaal groeide al snel uit tot één van de hardste piraten vanuit het Twentse land. Vooral de vlotte en variërende muziekkeuze viel bij veel mensen in de smaak. Er werd, naar goede Twentse traditie, veelal non stop live gedraaid zonder al teveel gekuier. De aanschaf van een R&S kast in combinatie met 8 Italiaanse dipolen, de soundprocessing, de de hoge mast, uiteraard met de zeer gemotiveerde DJ’s, Twentse nuchterheid, een trouwe schare fans en de ultieme muziekmix, maken Twentekanaal tot wat het nu is, een station met karakter!

Namens Etherpiraten.com bedanken we Koen, Rob, Erik, Jan en Miss Twentekanaal 1 en 2 voor de gastvrijheid en gezelligheid!

Met Vriendelijke Groet,Etherpiraten.com Team

Appie, Jeroen en Lex van Dijken