Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Starsky, Casanova & Oons Hendrie

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


De Trots van de studio, een hele mooie wandspiegel !!

En keer in de twee weken, op de Zaterdagavond, kun je dit station beluisteren. Vanuit Vroomshoop draaien vader Starsky, en de twee zonen Casanova en Oons Hendrie, Nederlandstalige muziek de ether in. Dit in samenwerking met de Amahoela & Jampo, die de andere Zaterdagavonden voor hun rekening nemen. De bedoeling was ook om langs de Amahoela & Jampo te gaan, maar helaas door een ongelukje, kon het bezoek en de geplande uitzending niet door gaan. Al zoekende op de radio, kwamen wij de Starsky, Casanova en Oons Hendrie tegen, die invielen voor de Amahoela & Jampo. We belden op en kregen te horen dat de studio deur wagenwijd voor ons open stond. Gauw keren en terug naar Vroomshoop, om het verhaal van de Starsky en zijn twee zonen te aanschouwen en horen.

Starsky, Etherpiraat in hart en nieren

Dat de Starsky een piraat in hart en nieren is, kan je merken aan de verhalen die hij verteld. Vol passie verteld hij het ene verhaal na de andere. Starsky is begonnen op zeer jonge leeftijd en op de MG. Met een VT kast, werden de eerste illegale uitzendingen in de jaren 70 de ether in geslingerd. Met ontvangstrapporten uit vele landen in Europa, kan best gezegd worden dat hij een groot luisterpubliek had. In de jaren 80 werd de overstap gemaakt naar de FM, waar hij nu nog steeds op draait, samen met zijn twee zonen, Casanova en Oons Hendrie. En gezellig is het daar wel. Collega amateurs en vaste luisteraars vinden hun weg naar de studio, waar onder het genot van een hapje en een drankje gepraat wordt over de situatie waarin de Nederlandse Etherpiraterij verkeerd, maar ook worden de nodige singletjes uit de bakken gehaald om ze te laten zien aan belangstellenden. Want draaien vanaf een 'zwarte schijf', dat is iets wat in Twente veelal gebeurd.

Starsky Studio

De studio is van alle gemakken voorzien. Naast de bar, waar alle audio apparatuur in staat, is er ook een complete airco en afzuig systeem ingebouwd, zodat alle rook van de vele sigaretten die er gerookt worden, netjes naar buiten worden afgevoerd. Aan de muur hangen foto's met handtekeningen van bekende Nederlandstalige artiesten, bodywarmers en petjes van de Starsky zelf, die overigens ook besteld kunnen worden, foto's en een hele grote poster met daarop stickers van bekende piratenzenders uit de jaren 80, iets waar de Starsky bijzonder trots op is, want ook hij staat met zijn sticker op die poster.

In die tijd had platenmaatschappij Telstar gevraagd aan de piratenzenders in Nederland, om stickers op te sturen, zodat die op een poster konden worden gezet. Deze poster zou dan samen met een uitgebrachte LP weer op de markt komen voor de echte liefhebber. Al wijzend op stickers, verteld Starsky ons het n en ander over de desbetreffende piratenzender.

De originele Starsky bodywarmer en pet

Als we Starsky vragen wat hij vindt van de nieuwe actie van het Agentschap Telecom, is hij heel snel met zijn antwoord: 'Klote'. 'Waarom worden wij als grootse criminelen behandeld, terwijl er genoeg moordenaars rondlopen en verkrachters ??'. Van ophouden wil de Starsky niets weten. 'Als we gepakt worden of een dwangsom krijgen, gaan we gewoon door !!'. Als we dan om een uitleg vragen over waarom hij door zou gaan, beginnen zijn ogen te glinsteren: 'Ik heb een zender om te gebruiken, niet om tussen de bloemetjes op de vensterbank te zetten', aldus een grijnzende Starsky.

Gastvrijheid staat bij de Starsky bovenaan, we hebben het ene flesje of bekertje sap nog niet op, of de volgende wordt al in de handen gedrukt. Als we vragen naar de bekende pot, staat hij wederom weer snel klaar met zijn antwoord: 'Ik wil niet hebben dat de mensen lezen dat ze bij de Starsky niets te zuip'n en te vretten krijgen. En eerlijk is eerlijk, je krijgt eerder een tikkeltje te veel dan te weinig !!

Wat er in gaat, moet er ook weer uit

Starsky sticker op de poster

Na ons gesprek was het helaas tijd geworden om verder te gaan. Nadat we van de WC gebruik hadden gemaakt, want ook buiten de studio is alles goed verzorgd, namen we afscheid van een piraat in hart en nieren.

Starsky, Casanova en Oons Hendrie, een station waar liefde voor de Nederlandstalige muziek en de Nederlandse Etherpiraterij als een paal boven water staat. Een piraat die al meer dan 30 jaar muziek en plezier verzorgd voor hun luisteraars. Vanuit Vroomshoop zijn ze om de week te beluisteren via de 97.15 FM. Rest ons niets anders dan ze hartelijk te bedanken voor de gastvrijheid en gezelligheid !! We komen graag nog een keertje terug !!

Met Vriendelijke Groet,Lex van Dijken