Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie:Powerliner - Emmer Compascuum

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

 

Regelmatig door het in Zuid - Oost Drenthe gelegen fraaie Emmer - Compascuum rijdend , en al diverse keren een gesprekje aangegaan zijnde met de eigenaar van een plaatselijke piratenstation , die niet een vast uitzendschema heeft , maar zo ééns in de 2 á 3 weken is te beluisteren , toch maar eens besloten om de verhalen die de ronde deden over dit station , op waarheid te controleren.

Uit vele kelen al eens gehoord dat er bij dit station zich het neusje van de zalm zou bevinden in de vorm van een Omnia 6 !!! Zoiets vind je niet bij een piraat toch ???

Maar i.d.d. , de verhalen berusten volledig op waarheid , het audio systeem wat hier wordt gehanteerd is van een zeer hoge klasse.

Dit alles wordt de ether ingeslingerd d.m.v een oudere versie 10 KW type van het welbekende merk R & S , aangestuurd door een Telefunken 3151 , op moment van de uitzending afgesteld op ruim 3 KW.

 

Het antennesysteem , in de vorm van 6 rondstralers , zich bevindend op zo'n 35 meter , zorgt er voor dat vele oortjes van het signaal van De Powerliner kunnen genieten. Dit blijkt wel uit de vele sms'jes én telefoontjes die uit alle windstreken binnenkomen tijdens een uitzending van de in de regio ,maar ook ver daar buiten , zeer geliefde piratenstation.

Er op voorbereid dat er tijdens een uitzending een doldwaze en gezellige sfeer hangt in de studio , dit resulterende in toch "iets" hoger geluidsniveau, had ik besloten om toch maar voor aanvang van de uitzending aan te schieten en dit was geen verkeerde keuze , een goed gesprek was toen nog mogelijk , maar tijdens de uitzending , waarbij de studio uitpult met bezoekers en medepiraten , is een "normaal" gesprek niet meer te voeren , het is dan één en al gezelligheid daar. Zelfs het maken van foto's is in een bomvolle studio iets waar Bassie en Adriaan nog iets van kunnen leren , je voelt je echt acrobaat en clown tegelijk om toch via een foto een indruk vast te leggen van wat er wordt bedoeld met doldwaze en gezellige boel.

Voor aanvang van de uitzending verzekerde de eigenaar van dit station dat het een GHB avond zou worden , waarbij ik mijn twijfels had , GHB?? dat is toch een soort harddrugs?? Dat bij een piraat ?? Nee!!!! geen harddrugs verzekerde hij mij , GHB staat bij ons voor : Gasssssssssss Hitsssssssssssss Bierrrrrrrrrrr.

 

Dat GHB was ruimschoots aanwezig , het gassssssss in het geluidsniveau , de hitsssssssssssss vanaf de zwarte schijf en / of cd , en het bier , maar uiteraard ook de frissappies , gekoeld door de buitenlucht , waarbij mij werd medegedeeld dat er tijdens uitzendingen die plaatsvinden tijdens zomerse temperaturen de koelkast dan zijn nut mag bewijzen , en dat is tot op heden goed gelukt.

Die hits worden afwisselend vanaf de zwarte schijf en cd de ether ingeslingerd.

 

Namens EPC bedankt voor de gastvrijheid.

Met Vriendelijke Groet,

Auke