Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Mega piraten festijn in Neer (Limburg) dag 5

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Vrijdag 21 november 2008

 

De grote dag, vandaag moeten de puntjes op de i, zodat tegen de avond alles klaar is voor de show.

Bij aankomst ’s morgens op het terrein zijn ze met de tankwagens met bier aan het rijden, zodat op alle tappunten een wagen ter beschikking staat.

De catering tent waren ze aan het opbouwen, en hier en daar werd een hekwerkje geplaatst, waar het nodig was.

Van het geluid en licht was niemand aanwezig, maar Eddy zei dat deze ieder moment konden komen.

Al met al was er die morgen weinig te zien.

Toen ik direct na de middag terug kwam, viel me eigenlijk nog niks op omdat de rokerstent aan de andere zijde bevond dan waar ik was.

Nadat ik eens om de tent was gelopen, en ondertussen het aansluiten van een bierwagen had bekeken, kwam ik op het voorterrein waar ineens géén tent meer stond.

Hevige rukwinden hadden van deze prachttent een partij schroot gemaakt, ook van de inboedel was weinig meer over, tapkasten, buffetten, beamer, lichtapparatuur evenals geluidsapparatuur alles was een hoop verwrongen hoop staal.

De organisatie heeft me gevraagd om voorlopig de foto’s van deze ravage niet te publiceren, en deze vraag zal gerespecteerd worden.

Inmiddels waren ze alweer bezig om dranghekken die weggewaaid waren, wederom vast te zetten, en het valt op hoe gemotiveerd deze jongens zijn, ‘’ Om half vier is alles weer klaar ‘’ werd er geroepen.

Ik heb die middag samen met mijn zwager die ook even was komen kijken een paar uurtjes meegeholpen, en tegen 15:15u toen ik huiswaarts toog, was er op de tent na, (waar ze een hekwerk omheen gezet hebben ) al weinig meer van de tegenslag te zien.

Om 16:30u weer aanwezig, gelijk met een volle touringcar personeel.

Na wat rond gekeken te hebben zijn we naar de VIP tent gegaan waar we op uitnodiging van Jan Oostra deel mochten nemen aan het diner.

Alle werkers waren aanwezig, en het was mooi om te zien hoe gemakkelijk alles loopt.

Ik moet zeggen dat het me voortreffelijk gesmaakt heeft.

Hierna was er eigenlijk weinig meer te zien , als de tv ploeg die aan het opbouwen was , en de security die zich klaar aan het maken was voor die avond.

De security wagen was mooi om te zien, en nadat ik bekend had gemaakt dat ik een impressie aan het maken was voor Etherpiraten.com, mocht ik ook in de wagen foto’s maken.

Niet te geloven wat daar een apparatuur in zit, ieder strategisch punt in en om het gebeuren word doormiddel van monitors in de gaten gehouden.

Ook de regie wagen van de tv was een feest om te zien, en ook hier mochten foto’s gemaakt worden.

Nadat ik hierna, mijn perskaart, en polsbandje met onbeperkte toegang ( behalve artiesten tent ) had ontvangen, was het wachten op de eerste mensen .

Ook dit is mooi om te zien als de entrees opengaan, hoe hard dat de eersten rennen om een goede plaats te krijgen, in een nog lege tent die plaats bied aan 8000 personen.

Verder valt er weinig meer te vertellen, de show waar het om gaat is iedereen wel bekend.

Wel mooi is het om te zien als het afgelopen is hoeveel rommel er achter blijft in een lege tent.

Rest mij nog om de volgende personen te bedanken voor hun medewerking aan het feit dat ik dit evenement van zo dicht heb kunnen meemaken.

 

John de Gram van radio MAD voor het contact met de organisatie .

Eddie Mensink, Menno Muis en Jan Oostra voor alle informatie, en inlichtingen, en vooral de gastvrije ontvangst de hele week .

Jongens bedankt, het was geweldig.

 

Voor meer foto's van dag 5 fotoalbum