Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Kolkenblazers Friesland

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Dit is inmiddels de derde marathon van het Team Kolkenblazer, lokatie Anjum. En dit had ook weer de spreekwoordelijke voeten in de aarde. De studio opbouwen dat ging allemaal wel, maar er moet ook een mast bij. Dus donderdagmiddag moest het gebeuren.

Deze moest komen te staan in een stuk land bij een boer die tegen de zeedijk grenst. Maar dan is het wel een stuk land waar je door de zeedijk moet rijden. Dit gat kan dan weer afgesloten worden bij eventuele calamiteiten. Ik denk dat er nergens zoveel klei is in Nederland dan op dat stuk land. Toch maar met de trekker een 300 meter het land in en deze zakte steeds verder weg. En natuurlijk kon het niet uitblijven, het hele zaakje kwam vast te zitten. Nog maar even een plaatselijke boer erbij en toen kon de zendapparatuur die kant op. Dus weer met het rubber door de blubber, we hadden een container op een autoambulance. En dit spektakel zakte ook gelijk een stuk de grond in.

Ze zijn om 15.00 uur begonnen maar als er zoveel tegenzit dan is er gauw een uur om. Toen moest de aggregaat die kant nog op en dit was een zelfde lot beschoren. Hoe later het werd des te groter werd het slagveld. Uiteindelijk stond de mast wel op zijn plek maar kon niet omhoog omdat er geen tooipunten waren. Heel lang bezig geweest met de straalzender en om ongeveer 21.00 zagen wij het niet meer zitten. Toch wouden wij graag donderdagavond beginnen met de uitzending. De koppen nog een keer bij elkaar en iedereen het gezicht de goeie kant op en uiteindelijk draaiden we toch. Het was inmiddels wel 00.30 dus een pluim voor iedereen die van kop tot teen onder de drek zaten. Konden we eindelijk beginnen met het vele vinyl wat aanwezig was. Dus de welbekende Technics SL1200 in de stroom en er kon gedraaid worden.

Als mengpaneel werd gebruikt een spiksplinternieuwe Behringer DX2000. En het mooie geluid werd geproduceerd door de Warsanis Soundprocessor.

Maar zo rond 05.00 uur weer tegenslag, stuurzender kapot! Dat kon er ook nog wel bij, nu maar weer wachten op wat daglicht. Konden we ook gelijk goeie tooipunten maken zo dat de mast ook omhoog kon. Dus de hele vrijdagmorgen daar mee bezig geweest en uiteindelijk zo rond 12.30 waren we weer online. Daarna is eigenlijk alles vlekkeloos verlopen en het was een gaan en komen in de gezellige studio.

Zaterdagavond dat was een onvoorstelbaar gezellig feest met de nodige drankjes en gehaktballen. Zondag zouden wij tot ongeveer tot 13.30 doordraaien en dan zou het gebeurt zijn. Maar om ongeveer 12.30 werden wij vereerd met een bezoekje van de mannen in het welbekende witte busje.

Hierbij was aanwezig Walraven en nog een persoon die ik in ieder geval niet kon. Ze waren bij de mast geweest maar daar hebben ze ongeveer een half uur over gedaan. Ze zagen de mast wel maar hoe kom je daar want je moet echt door de zeedijk. En aangezien dat daar heel wat modderwegen lopen viel dat niet mee. Het mooie witte busje was dus niet meer zo wit. Uiteindelijk zijn ze er toch bij gekomen en hebben wat fotootjes gemaakt. Daarna hebben ze het straalzendertje uit gepeild zo dat ze mooi even bij ons koffie konden drinken. Ze zijn ongeveer een half uur bij ons geweest en mochten wat de beide heren betrof doordraaien tot en met maandag. Maar we waren al van plan om 13.30 te stoppen en dat mocht van de beide heren ook wel. Uiteindelijk hebben we op elk perceel nou een brief liggen dus gaan we overleggen wat nou te doen. Al met al was het een zeer geslaagde uitzending en graag tot de volgende keer.

Voor meer foto's brengt u maar even een bezoekje op www.kolkenblazer.nl

Gr. Ate

Voor meer foto's klik dan op fotoalbum

Met Vriendelijke Groet,

Johnny