Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Anti Gemeente Tubbergen

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies

Het is Zondagmorgen 8 Juli als in het anders zo rustige dorpje Tubbergen de rust wordt verstoort door een groep van 70 etherpiraten die op het Raadfhuisplein een antennemast van een meter of 45 neerzetten en daar met een actie beginnen tegen het anti-masten beleid van de Gemeente Tubbergen.Het duurt echter nog geen 45 minuten als de eerste politiewagen wordt gesignalleerd met daarin agent Theo Rikkerink uit Ootmarsum, die bij nader kennis te hebben gemaakt de actie van de jongens wel kan warderen. Nadat deze zich met een collega van Tubbergen heeft onderhouden komt deze na een 5 minuten ook aangereden en na wat gepraat verdwijnt deze weer richting het politiebureau om uit te gaan zoeken wat hij nu moet gaan doen.


Toen werd er door agent Rikkerink gevraagt of hij misschien moest bellen met mensen van de gemeente om te kijken of deze de actievoerders te woord wilde staan en misschien kon hij wel een gesprek regelen met de burgemeester, maar deze bleek later op zijn vakantie adres in Friesland te zitten. Niet veel later kwam hij toch met de verheugende mededeling dat de burgemeester ons zelf te woord wilde staan en onderweg was vanuit Friesland naar Tubbergen.


Het was een warme dag dus ja er moest natuurlijk voor de reeds grote menigte die was aangekomen op het raadhuisplein toch ook wel wat te drinken komen en al gauw werd er een aanhanger met bier geleverd en kratten met frisdrank. Ook werd er tussen de middag voor de 70 etherpiraten patat en gehaktballen gehaald die eerder die week al waren besteld door de jongens.

Rond 14.00 uur kwam de burgemeester aan op het Raadhuisplein op zijn mountainbike om de actievoerders te woord te staan, maar niet nadat hij eerst een t-shirt had aangetrokken dat hem door de jongens was overhandigd. Hij nam de micofoon en er werd toegezegt door de burgemeester dat er deze week zou worden bekeken wanneer ze een keer met hem rond de tafel kunnen gaan zitten om toch eens een keer te praten over het mastenbeleid. Overigens liet hij wel doorschemeren dat hij er ook weinig aan kon doen maar er kan altijd een keer gepraat worden.


Nadat de burgemeester was uitgepraat en een glas fris had gedronken vertrok hij weer op zijn mountainbike de jongens nog wel op het hart drukkende dat ze alles weer netjes moesten achterlaten.

Nadat er nog een paar uur platen werden gedraait en het nodige bier werd gedronken werd om goed 18.00 uur de stekker eruit getrokken en de uitzending door de Naffel FM overgenomen, die overigens ook in de gemeente Tubbergen zaten te draaien en ook de actie ondersteunden. Alleen een paar stations onder andere uit Albergen , Reutum, Fleringen en Langeveen ondersteunden de actie niet wat eigenlijk wel een beetje merkwaardig is omdat ook hun met het mastenbeleid te maken hebben.

Rest ons niets anders dan de organisatie te feliciteren met deze dag en dat ze bij de gemeente Tubbergen maar eens wat moeten doen aan dit mastenbeleid.

Voor de rest van de foto's die zijn gemaakt door mij moet je maar even in het fotoalbum kijken.

Zo gauw het gesprek met de gemeente is houden we u natuurlijk weer op de hoogte van de stand van zaken.


Met vriendelijke groeten,

Gerard en Jacqueline