Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Laatste uitzending Samenwerkingradio 96.40mhz (05-05-2002)

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Inleiding

Gisteren is bekend geworden dat Radio de samenwerking ermee stopt, na meer dan 16jaar gaan zij de zondag niet meer vullen met Nederlandstalige hits op de 96.40mhz. Wat ervoor in de plaats komt is nog onbekend, maar een ding is zeker de heren zien er geen heil meer in! Na de diverse acties van politie, brandweer en DT houden ze het toch echt voor gezien. In dit artikel een aantal fragmenten van de laatste uitzending.

Fragment 1 : Fred verteld...aansluitend het audiofragment op radio Utrecht

Luisteraars en feesten .... De samenwerking heeft in de jaren een goede reputatie opgebouwd en wisten dan ook op een perfecte manier de luisteraar te binden, niet alleen door middel van advertentie programma''s ( te koop gevraagd/te koop aangeboden) maar ook gewoon door het draaien van ieder verzoekje. De platenkast was dan ook goed gevuld en een ieder -jong of oud - kwam ruimschoots aan bod. Een voorbeeld hiervan is Mevr Miltenburg, een trouwe luisteraar...

Fragment 2 : Mevr MiltenburgDe zwakkeren zijn wederom de pineut

Het probleem van de overheid is dat zij richt zich tegenwoordig met name op de commerciŽle die - voorzien van grote sommen geld - zich in staat stellen een vergunning te bemachtigen en eigenlijk de zwakkeren in onze samenleving hiermee over het hoofd ziet!!! En ja, het is triest maar waar, een goede Nederlandstalige zender hebben ze nog nooit van gehoord.

Zolderkamerpiraten Ondanks het feit dat hij (Fred de Groot) de ether regelmatig (9-keer) moest verruilen voor de cel, is hij en zijn collega's en nooit mee gestopt. De overheid had dan ook de grootste moeite als bleek dat een week later de zender weer aanstond. Live feesten stonden dan ook vast op het programma waarbij de zender steevast aanstond! En ja, niet bij de eerste de beste meting van de Divisie Telecom zette hij de zender uit, nee Fred bleef gewoon doordraaien.....

Fragment 3 : Fred verteld uit eigen ervaring

Voor de mensen die de laatste uitzending nog een keer wil beluisteren, dat kan: Zondag 12mei a.s. zal de laatste uitzending herhaald worden door de lokale omroep : Power Radio Maarssen, te beluisteren op de 105.30mhz in de Maarssense Ether.

Verders zijn ook alle foto's van Samenwerkingradio door de jaren heen beschikbaar gekomen, onder http://www.samenwerkingradio.tk Er zijn meer dan 150 foto's geplaatst, waaronder ook het feest afgelopen februari in de Malle Jan te Utrecht. Het kan zijn dat deze site over zijn datalimiet heengaat, anders moet je het morgen nog een keer proberen!

Last but not least.....

De laatste woorden en de laatste plaat, is als laatste fragment te beluisteren.

Fragment 4 : Het afscheid