Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Impressie: Koning Keizer Admiraal

Algemene toelichting Impressies en overzicht Impressies


Groot, Groter, Grootst

Wekenlang ging er in Twente een gerucht door de "wandelgangen" van de etherpiraterij. Er zou iets gaan gebeuren waar nog lang over nagepraat gaat worden. Wie, wat en waar, daar waren de roddels het niet over eens, maar dat er wat ging gebeuren dat stond wel vast.

Zo zijn er berichten op internet verschenen dat er een zender met 20 kw aan vermogen en met een mast van 150 meter de lucht in zou gaan. Dat was ietwat overdreven, maar toch...

De voorbereidingen waren al weken aan de gang, want de zenders Club Vrijheid Blijheid, Station Vrij Twente, Station Twentekanaal en Piratenteam de Lutte wilden een stunt uithalen. Deze voorbereidingen verliepen hectisch, de eerste boer had zich teruggetrokken en er moest zo snel mogelijk een locatie worden gevonden.

Maar gelukkig, zaterdag 4 december werd er, net over de grens bij Beuningen, een mast de lucht in getakeld met een totale lengte van 101 meter. "Het is gelukt en ie steet mooi" was het bericht dat ik die zaterdagavond op mijn telefoon ontving.

Een weekje vol spanning, opbouwen en grote verwachtingen volgde. Tot donderdagmiddag de laatste hand werd gelegd aan de zender. Tegen een uur of twee ging ie de lucht in, de Combinatie KKA was een feit. Maar liefst 11 Kw aan vermogen straalde van de antennes. De telefoon stond meteen roodgloeiend en al snel bleek dat de zender zijn werk wel deed. Reacties uit het gehele land stroomden binnen, het leek wel of heel Friesland aan het luisteren was, maar ook reacties uit de andere uithoeken van Nederland bleven niet uit. Ik kreeg al snel een telefoontje van een vriend die in Veurne (Belgie) reed met zijn auto, hij kreeg ze prima mee in stereo en rds op de autoradio.

Het bleek een perfecte toevalstreffer, want die donderdagavond waren goeie condities in de atmosfeer en de Combinatie Koning Keizer en Admiraal maakte hier gretig gebruik van. Een vrachtwagenchauffeur die in Denemarken reed belde met de mededeling dat ie ze mee kon krijgen, mooier kon het niet. Die avond was het een groot feest in de tent, honderden bezoekers vonden hun weg naar de feesttent en het bier vloeide rijkelijk.

Vrijdagmorgen, het eerste dat ik deed was even naar de radio lopen. En gelukkig, er was niet ingegrepen en de muziek klonk nog door de ether. Mooi, alweer een dagje met goeie muziek op de fm. Die middag werd het wel spannend, er verscheen wederom een berichtje op mijn telefoon: "de politie is er al". Maar gelukkig kwamen zij "gewoon" een kijkje nemen. Gewaarschuwd werd voor alcohol in het verkeer, verder hadden ze geen vervelende mededelingen.

De gehele dag stond de telefoon roodgloeiend en de sfeer zat er goed in. Luisteraars van ver in het land kwamen langs in de feesttent om aan de sfeer te proeven. Zelfs mensen uit Den Haag, Etten-Leur, Amsterdam, Valkenswaard en Friesland waren zo nieuwsgierig dat ze helemaal naar Twente zijn gereden om te kijken hoe het er allemaal uitzag.

Wederom een avond met veel publiek, bier en goeie muziek volgde, dag twee was geslaagd.

Zaterdag werd het wederom spannend, Theo Brouwer was al in Rossum gesignaleerd en er verschenen steeds meer politiebusjes in de omgeving. Theo Brouwer werd nog op de radio uitgenodigd om 's avonds een biertje te komen drinken in de feesttent. Hij kwam wel, maar helaas kon ie niet wachten tot die avond, want 's middags werd tegen 15:00 uur een einde gemaakt aan de uitzending.

Het nummer Chinatown klonk door de ether en werd onderbroken door een stemgeluid, AJU! klonk er door de ether, ruis was wat volgde... Men had dit voorzien en met man en macht werd de apparatuur ontkoppeld en weggewerkt. De lades had men al vast uit de zender gehaald, dit alles om het AT een handje te helpen. Dhr T. Brouwer en van de Star waren namens het AT aanwezig en dhr Neitzel van de Deutsche Telecom. Daarnaast waren zo'n 35 man politie aanwezig en aan de grens stond een peloton klaar van 200 ME'ers die in konden grijpen mocht dat nodig zijn. Twee laden van de R & S zender werden meegenomen en men kreeg een dwangsom van maar liefst 40.000 euro. Daarom werd besloten om niet retour te komen en het hier bij te laten. 's Avonds werd er ter afsluiting een groot feest gegeven in de tent.

Combinatie KKA, bedankt voor de gastvrijheid en HUT en Klompenboer, de site die nog meer informatie heeft omtrendt Koning Keizer Admiraal, bedankt voor je medewerking aan deze impressie!

Voor meer foto's klik hier en wie de uitzending heeft gemist kan hem hier hem nog eens beluisteren!!

Met Vriendelijke Groet,Wout

Etherpiraten.com team.