Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
Ervaring is toch een must

Het was nacht, geen handen voor ogen te zien en Dhr. W. van Essen was nog maar net overgestapt van Monitoring naar Opsporing en geslaagd voor zijn curcus BOA (Bijzonder Opsporing Ambtenaar). Na een lange inwerkperiode had hij nu zijn eigen dure opsporingswagen gekregen, die zo'n 200.000 Hollandse Guldens per stuk kosten.

Hij was dus op pad in Friesland en had wel geleerd hoe hij moest rijden en kijken op de display, maar het bedienen van de opsporingsapparatuur tijdens het rijden, vergt toch wel enige ervaring. Omdat het daar dus zo donker was, waren de bedieningsknoppen nogal moeilijk te vinden en dwaalde zijn gedachten af van de weg....

!!! PLONS !!!

Auto te water, in een sloot. Dhr. W. van Essen kon er gelukkig nog net op tijd uitkruipen, maar stond daar wel midden in de nacht met natte kleren te kijken hoe zijn splinternieuwe (!!) auto verdween naar de bodem. Resultaat van deze nachtelijke strooptocht ?? Geen piraat uitgepeild en een fikse schadepost van 200.000 Hollandse Guldens.

'We' hebben wel smakelijk gelachen om zijn eerste avontuur. Onze baas uiteraard iets minder, hij moest maandenlang wachten op een nieuwe auto, want het kopen van nieuwe apparatuur en het inbouwen kost héél veel tijd, los van budgettaire zaken.

Terug naar menu