Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3656

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Piraten houden Duitse hits Bonnie St Clair levend!! punt 21 Jul 2020 13:58
2020-07-21-Bonnie-st-clair-Duitse-schlagers-dankzei-etherpiraten.jpgBij het grote publiek is Bonnie St. Claire vooral bekend van Nederlandse meezingers als ‘Dokter Bernard’ en ‘Bonnie kom je buiten spelen’. Maar in noord en oost Nederland worden haar Duitse platen in feesttenten ook uit volle borst meegezongen. In de podcast Lomp vertelt Bonnie over hoe een MeToo affaire een streep zette door haar Duitse carrière, maar hoe Nederlandse etherpiraten haar Duitse hits toch nog levend houden.

In 1970 brak Bonnie voor het grote publiek door met de top 5 notering ‘I won’t stand between them’. Maar een jaar eerder stond ze als 20 jarig meisje in de voorrondes van het Duitse songfestival met het nummer ‘Ich weiss das ich kein engel bin’. “Ik was toen dodelijk verlegen, ik had zelfs nog nooit met een jongen gezoend. Ik was aan de weg aan het timmeren in Duitsland en dat zat er ook wel in”, vertelt Bonnie.

“Maar daar gebeurde iets. Ik had een optreden voor de voorrondes van het Duitse Songfestival. Een bekende Duitse regisseur wilde mij groot maken, maar als ik zeg MeToo dan weet je waar het naartoe gaat. Dat was echt een hele nare man. Ik heb nooit gedaan wat ik niet wilde, daar ben ik ook wel trots op. I’m not that stupid, weet je wel. Hij kwam op een gegeven moment naar me toe met “zwischen uns ist alles gebrochen”. Als ik met iemand het bed deel dan moet ik het ook echt willen. Dat stond mij zo tegen. Ik dacht ik ga niet met jou naar bed omdat ik hier een carrière wil”.

Dat haar schlagers het dankzij etherpiraten in noord en oost Nederland goed blijven doen merkt Bonnie zelf ook. “Tegenwoordig komen piraten tijdens optreden steeds meer met het verzoek om Duitse platen te zingen die ik aan het begin van mijn carrière heb opgenomen. Als ze vragen wil je dat zingen, dan doe ik dat. Ik zou aan het Agentschap Telecom willen mededelen dat ik  vind dat piraten alle steun moeten krijgen. De artiesten die ik ken zijn zeer blij met piraten. Potverdorie wat kan het voor kwaad dat piraten in de lucht zijn. Ik denk dat ze heel veel mensen heel blij maken. Ik vind het onzin dat dit tegengewerkt wordt. Ik zou tegen de piraten willen zeggen: ik zou gewoon keihard doorgaan! Als ik ooit Nederland ga verlaten, is het gewoon allemaal om die rot regeltjes. Het gaat om muziek waar je mensen blij mee maakt. Niemand heeft er last van, het is zelfs heel positief. Een groot gedeelte van de Nederlanders is dol op piraten”.

Trefwoorden: bonnie nederland duitse carriegrave;re piraten blij<< Terug