Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2948

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Het feest kan beginnen? punt 07 Dec 2011 00:07
2011-12-07-pino.pngENSCHEDE - Etherpiraten en hun sympathisanten moeten binnenkort dieper in de buidel tasten als ze worden betrapt op een illegale uitzending. Het Agentschap Telecom gaat de boetes fors verhogen, van 2500 naar 4500 euro. Tevens kan een dwangsom van 2250 euro al tijdens een uitzending worden opgelegd.
Ook café-eigenaren die hun etablissement beschikbaar stellen voor zendactiviteiten of het aanstralen van een zendmast, moeten dokken. Er wordt tevens gesproken over vervolging van sponsoren. Piraten houden hun hart vast voor de keiharde actie. Een woordvoerder van Radio Combinatie Twente verwacht dat 60% van de piratenstations er nu de brui aan geeft.

Legale radiostations klagen steen en been over de activiteiten van zendpiraten. Deze drukken hun uitzendingen regelmatig weg. Radio 100% NL heeft sinds kort op een geheime lokatie in Overijssel een monitorstation ingericht die constant de ether afzoekt op stoorzenders en bij verstoringen het Agentschap Telecom inseint.

In ons land zijn circa 2000 piraten actief. Het merendeel zit in Drenthe, Twente en de Achterhoek.

Diverse moderne communicatiemiddelen kunnen door geheime zenders worden gestoord. Eerder dit jaar werd in Saasveld een piraat uit de lucht gehaald omdat diens uitzendingen de luchtverkeersverbindingen op Schiphol stoorden.

Bron: Tubantia

Trefwoorden:<< Terug