Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2908

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Water mogelijke oorzaak brand zendmast Lopik !! punt 24 Sep 2011 11:19
2011-09-24-water_antennekabel_lopik_mogelijke_oorzaak.jpgVanmorgen 24 september maakte de NOS bekend dat de mogelijke oorzaak van de brand in Lopik komt door water in de antennekabels en niet goed werkende meetinstrumenten.
Bij ons op de website werd al vrij snel over bovenstaande gespeculeerd en bij deze hebben al die users nu dus toch gelijk gekregen.

De mogelijke oorzaak van kortsluiting ten gevolge van water in de antennekabel is door het brandveiligheid gespecialiseerde bureau Efectis (voorheen TNO) concludeert na nieuw technisch onderzoek.
Het onderzoeksbureau Efectis heeft op meerdere plaatsen in de 1 5/8 kabels en verdelers roest aangetroffen, die het gevolg moet zijn van binnendringend water. "Aanslag met de typisch blauwgroene kleur die op corrosie van koper duidt in de aanwezigheid van water in de holle kern", zegt het onderzoeksrapport.
Het gaat om kabels die gebruikt worden door Broadcast Partners, die de onder andere de publieke zenders, BNR en Q-Music verzorgt.

Efectis schrijft: "Wij beschouwen de corrosie die is aangetroffen op een flink aantal verschillende plaatsen in de 1 5/8" kabels een risicofactor voor het ontstaan van brand. Ten eerste omdat binnengedrongen water de elektrische verbindingen kan verstoren en vonkvorming kan veroorzaken. Ten tweede omdat binnengedrongen water wijst op componenten of montagemethoden die mogelijk in bredere zin niet aan de eisen voldoen."

De betreffende kabels zijn in 2010 in de buismast aangebracht maar waarschijnlijk niet volgens de goede montagemethoden bevestigd !!


bron: NOS

Trefwoorden: kabels<< Terug