feed Nederlandse Etherpiraterij Nieuws

heb jij nieuws?
ons !!

nieuws artikel
Foutje, Bedankt. Agentschap Telecom haalt lokale omroep RTV Favoriet uit de lucht
punt
2020-02-11-doesburg-kerk2.jpgHet Agentschap Telecom heeft gisteren in de Martinikerk in Doesburg een actie uitgevoerd tegen de onbemande radiopiraat De Mosterdboer. 
Radio de Mosterdboer had de antenne op het dak van de Martinikerk geplaatst. Om mogelijke problemen bij de inbeslagname te voorkomen waren ongeveer 15 politieagenten bij de actie aanwezig. Radiopiraat de "Mosterdboer" zond uit op 97.00MHz.

Na deze actie bleek dat ook de zender van RTV Favoriet uit de ether is gehaald. RTV Favoriet is de lokale omroep voor de gemeenten Zevenaar, Westervoort, Doesburg en Duiven. Ook bleek een router van het Rode Kruis niet meer te werken. Uitzenden in de regio Doesburg is voor Favoriet daardoor momenteel niet mogelijk. Henk Rouwen voorzitter van RTV favoriet geeft aan dat het vreemd is dat ook de apparatuur van Favoriet en apparatuur van het Rode Kruis getroffen lijken te zijn bij deze actie. Rouwen geeft aan; Wij zijn op geen enkele wijze geïnformeerd nog voor, nog na deze actie, dit terwijl het toch bij het Agentsch Meer

nieuws artikel
Nederlandse piraat drukt Duitse publieke zender van FM
punt
2019-12-01-nederlandse-piraat-drukt-duitse-publieke-zender-van-fm.jpgDe Duitse publieke klassieke zender NDR Kultur wordt momenteel in het zuidwesten van Nedersaksen ernstig gestoord door een Nederlandse piraat. Agentschap Telecom (AT) is al op de hoogte gesteld door de NDR.

Het gaat hier om de piratenzender Kort Maar Krachtig (KMK) die naar verluid met 30 kW vanaf een 110 meter hoge zendmast uitzendt op 94.5 FM.

Hierdoor wordt NDR Kultur vanuit Steinkimmen bij Bremen op 94.4 FM uit de lucht gedrukt.

De uitzendingen van KMK komen vanuit de omgeving van het Twentse Tubbergen. Het station zendt een mix van Nederlandstalige en Duitstalige piratenmuziek uit.

Wanneer AT actie gaat ondernemen tegen de piraat is nog onduidelijk. Mogelijk gebeurt dit pas zaterdagochtend als het licht is. [Radio.NL]


Laatste wijziging: 29-11-2019 19:35:00

nieuws artikel
Zendmast in Vroomshoop ontmanteld
punt
2019-11-24-694.jpg
Zendmast in Vroomshoop ontmanteld, maar er klinkt nog steeds piratenmuziek

VROOMSHOOP - Agentschap Telecom heeft zondag aan het eind van de middag in Vroomshoop een illegale zendmast ontdekt. De mast staat bij een zandpaadje vlakbij de Flierdijk in het buitengebied van het kanaaldorp

De mast is door Agentschap Telecom onklaar gemaakt, maar staat er nog wel. Vooralsnog klinkt er echter nog ‘gewoon’ piratenmuziek op radiofrequentie 96,5 FM. Het vermoeden bestaat dat de piraten meteen een nieuwe zender hebben geplaatst en verder zijn gegaan met uitzenden op dezelfde frequentie. 

Agentschap Telecom, de Nederlandse overheidsorganisatie die belast is met het controleren van het gebruik van radiofrequenties in Nederland, zou volgens bronnen hebben gewaarschuwd maandag alles weg te halen als de piraten dan nog steeds ‘in de lucht’ zijn.


nieuws artikel
Grote politieactie in Westerhaar op dit moment!
punt
2019-10-15-BE634140-4112-42DE-A599-547A7F4ABC3F.jpegUpdate 16:15 uur: Inmiddels is station D.A.W. te beluisteren via 94.50Mhz!
Update 13:43 uur: Tijdens de actie is de kraan inclusief toppijp & antennes en het zeecointer met daarin de zender meegenomen. Onder andere de singles & platen zijn door het station veilig gesteld.

Op dit moment (dinsdag 15 oktober 2019, 10:40 uur) vindt er aan de Vroomshoopseweg in Westerhaar (gemeente Twenterand, provincie Overijssel) een grote actie plaats van het Agentschap Telecom in samenwerking met een groot aantal politieagenten. Het lijkt er op dit moment op dat de complete zendinstallatie en alle toebebehoren tot het mengpaneel aan toe in beslag genomen is. De mast en andere onderdelen bevonden zich op eigen grond, het is op dit moment onbekend of dit perceel eerder gebruikt is tijdens een illegale uitzending en dit de aanleiding is voor de genomen maatregelen.

Naast de nodige boa's en agenten is er een extern bedrijf aanwezig met apparatuur om het geheel af te voeren. Foto's van de Meer

nieuws artikel
Etherpiraten bestraft voor misbruik gsm-mast in Nieuw-Beerta
punt
Twee mannen uit Blijham (20) en Nieuwe Pekela (21) zijn voor een het aanleggen van een illegale zender in een KPN-mast veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur. De jongste verdachte was tot op 30 meter hoogte in de mast geklommen toen ze op 8 december op heterdaad werden betrapt door de politie. De telefoonmast staat vlakbij de snelweg bij Nieuw Beerta. Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee kwam toevallig langsrijden. Hij zag een auto langs de snelweg staan, hoorde harde muziek en zag lichtbundels rond de telefoonmast. Hij belde de politie. De beide mannen waren niet heel erg spraakzaam bij de rechter. Ze gaven wel toe dat ze etherpiraten zijn. ,,Vanuit huis hebben we ook wel eens uitzendingen gedaan onder de naam Bospiraat. Of er veel naar ons geluisterd wordt? Afgaande op de berichtjes die we krijgen, valt dat wel tegen.” Valhesje Van een collega-etherpiraat kregen ze naar eigen zeggen eerder op een andere locatie instructies hoe ze een zender in een telecommast moesten monteren en hoe ze aan stroom konden kome Meer

nieuws artikel
Voor het hekje
punt
2019-10-02-Een-zendmast-foto-ter-illustratie-Foto-Flickr-Creative-Commons.jpgEen 20-jarige man uit Blijham staat donderdagmiddag 10 oktober samen met een 21-jarige man uit Eext voor de politierechter op verdenking van zendpiraterij. Het duo werd december vorig jaar aangehouden in Nieuw-Beerta wegens het misbruiken van een KPN-zendmast voor hun illegale radio-uitzending. Betrapt Terwijl ze de zender aan het installeren waren, werd het koppel op heterdaad betrapt door de Koninklijke Marechaussee. Het tweetal zou op het afgesloten KPN-terrein hebben ingebroken en illegaal stroom hebben afgetapt. Achteraf blijkt dat ze geen vergunning hadden voor hun uitzendingen. De officier van justitie legt de mannen ook diefstal van elektriciteit door middel van braak ten laste. KPN claimt enkele honderden euro's aan herstelkosten. Etherpiraterij Door illegaal frequentiegebruik verstoren etherpiraten uitzendingen van andere partijen, die hiervoor wel een vergunning hebben. Volgens Agentschap Telecom kan dit zelfs leiden tot verstoring van mobiele- en luchtvaartcommunicatie.


Meer nieuws vind je in het nieuwsarchief