Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!

Terugblik 15 jaar Etherpiraten.com

1999 - 2004 | 2005 - 2009 | 2010 - 2014

2005

vinylDit jaar begon erg rustig voor onze website maar helaas niet voor het Agentschap Telecom.
Er werden grote aantallen piraten uit de lucht gehaald door de heren van het Agentschap Telecom begin van het jaar.

In Februari kreeg Etherpiraten.com een geheel nieuw jingle pakket gemaakt door FS Productions uit Weiteveen.
Ook werd er voor alle bezoekers van onze website een leuke actie bedacht voor een GRATIS jingle van het piraten station.
Na amper een dag was de aanmelding zo enorm groot, dat had onze verwachtingen en die van de sponsor ver overtroffen!!

Eind Februari waren de bezoekers aantallen van onze website weer enorm toegenomen, waar we natuurlijk blij mee waren.
Helaas had dit tot gevolg dat onze server capaciteit opnieuw te weinig was geworden en de site in de piekmomenten erg traag was.
Michel die het technische onderhoud had overgenomen van Robert vanwege zijn immigratie naar Cyprus, kreeg dit weer redelijk snel onder controle met de huidige capaciteit door enkele aanpassingen in de forums.

vinylSpeciaal voor alle users die niet te serieuze berichten wouden plaatsen werd voor enkele maanden terug het Theekansje geopend.
In dit forum stond de meest bedenkelijke flauwekul, maar als snel ging dit over in persoonlijke verwijten naar elkaar en zelf dreigementen.
Ook de opsporingsambtenaren van het Agentschap Telecom werden met enige regelmaat beledigd en bedreigd, hierop kreeg Lex op 10 mei telefoon van het Agentschap Telecom.
Alle bedreigingen via het Internet aan de opsporingsambtenaren werden door het Agentschap Telecom snoeihard aangepakt en daarmee ook onze website!!
Wanneer iemand dacht een opsporingsambtenaren te kunnen bedreigen of te kunnen uitschelden via onze forums, liep Lex de kans vervolgd te worden voor bedreiging!!
Hierbij zal een landsadvocaat (een advocaat die voor de Nederlandse Overheid werkt) ingeschakeld worden die tevens zal proberen om de website offline te krijgen.

Om te voorkomen dat het zover zou komen besloot Lex om de forums Theekransje en Piraten Praten te verwijderen van de website.
Hierop kwam veel klachten, vragen maar het ergste van allemaal, bedreigingen aan Lex en zijn gezin. Niet alleen via de mail, maar ook per telefoon.
Dit alles omdat er namelijk een paar mensen waren die dachten te kunnen bepalen hoe Lex als eigenaar van de website de boel moest runnen.
Daarnaast heeft door het dagelijkse politie agentje spelen, het plezier in het onderhouden van deze website volledig verknald voor Lex destijds.
Gelukkig kwamen er in de opvolgende maand toch ook een hoop positieve reactie wat van de users aan het adres van Lex.
Al deze reacties liet Lex toch weer inzien waar hij het toch allemaal voor deed en voor die users ging hij dan ook graag weer aan de gang!!

vinylIn oktober werd er weer een nieuw forum geopend op vele verzoek van onze bezoekers.
De "vinyl shop" werd speciaal voor alle bezoekers online gezet om zo al het vinyl een eigen plekje te geven.
Vinyl nam in de 21e eeuw weer enorm toe in populariteit, hierdoor kwam ook de handel erin enorm op gang en bereikte sommige oude singels enorme prijzen!!

Aan het eind van het jaar werd er heel veel geschiedenis onderdelen toegevoegd!!
Er werd vooral veel informatie en opnamen van de 60cm band en het DXen op de driemeterband on-line gezet.
We kregen onder anderen veel aangeleverd van de stations: "Radio Drenthe uit Klazienaveen", "Zwarte Jager uit Emmen", Wim de Scorpio uit Zeeland", "Rejenko uit Tilburg" en "Boemerang uit Kloosterhaar".
2006

We begonnen het jaar goed met een compleet nieuw forums overzicht systeem om de snelheid van het laden ervan te optimaliseren.
Door de enorm toegenomen bezoekersaantallen moesten we wel een andere manier bedenken om deze informatie op het scherm te krijgen met de huidige middelen.
Vanaf toen waren de forumoverzichten statische pagina's die alleen bij wijzigingen werden bijgemerkt, dit had nadeel dat het bijwerken soms wel eens wat langer duurde.

grensVoor de Duitse en Nederlandse piraten net over de grens begon het jaar niet zo goed, er werd in Januari een heuze razzia gehouden door de Duitse AT (BNA).
Diverse piraten (Intercity uit Rhauderfehn, studio Renaldo uit Flachsmeer, Fehntjer piratenteam, radio Tango, tevens in Rhauderfehn) werden bijna tegelijkertijd verrast met een bezoekje van de heer Adamski, een nieuwe amtenaar van het duitse AT, heer Denker en de heer Boundle.
De piraten stond een rekening van het AT Leer te wachten van 100 euro (voor administratie en peilkosten). Dan komt de boete nog van Het AT uit Itzehoe.
Ook werden er bij de piraten nog diverse stuurzenders in beslag genomen, de eindtrap (indien aanwezig) mocht wel blijven staan.

Na de grote frequentie veiling in 2003 zocht de overheid in 2006 opnieuw naar gebronnen door de verkoop van restfrequenties die waren gevonden.
Naast het groot aantal frequenties die in 2003 al verloren waren gegaan voor de etherpiraten, werd hier dus nogeens weer een schepje bovenop gedaan en verdwenen ook diverse kleine frequenties als sneeuw voor de zon.
De frequenties zouden allemaal verdeeld worden aan kleinere omroepen die gericht voor die regio zouden gaan uitzenden, maar niet was minder waar RadioNL kreeg 10 van de 12 frequenties in handen (schandalig)!!

errorIn Oktober ondervond onze website helaas weer enkele problemen waaronder een heel groot deel van de forums niet meer werken.
We ontvingen gelijk vele honderden mailtjes over de problemen alleen waren ze niet allemaal even vriendelijk, maar soms zelfs dreigent.
Wij betreuren dat er vrijwillige medewerkers aan onze website op zo'n manier worden benaderd en dit heeft dan ook een hoop veranderd destijds.2007

Het Agentschap Telecom begon het jaar uiteraard weer vol goede moed en dat lieten ze gelijk maar blijken in de media.
Het aantal geheime zenders zou namelijk gestaag afnemen en dat moest natuurlijk met de media gedeeld worden want daar waren ze erg trots op natuurlijk!!
Helaas moesten ze ook toegeven dat de storing niet was afgenomen omdat de piraten zich verenigden en samen een grote geheime zender kochten (dweilen met de kraan open).
Of het nu echt iets was om trots op te zijn was dus nog maar de vraag want ze hadden iets bereikt maar of dit nu was wat ze voor ogen hadden??

Halverwege Januari kregen de masten het weer zwaar te verduren door de hevige wind die over Nederland blies.
Tijdens deze storm sneuvelde enkele piraten masten helaas maar werden ook snel weer hersteld, soms dezelfde week nog om toch te kunnen uitzenden.
Ook de mast van de inmiddels commerciële zender Radio Moonlight uit Klazienaveen werd getroffen door de storm en begaf het!!

rtvdrenthe993In Februari werd het zowel de etherpiraten als onze website weer erg lastig gemaakt.
Het Agentschap Telecom haalde wederom weer tientallen piraten uit de lucht maar gaf ook weer een piraten frequentie weg in Drenthe.
Dit maal was het de 99.3mhz die in gebruik werd genomen door RTV Drenthe als steunzender omdat ze vanaf Smilde met een mast van ruim 275meter niet voldoende signaal in Z.O. Drenthe konden krijgen (wie is er nu de amateur??).
Onze website kreeg te maken met een website piratenmp3.tk waar hetzelfde lijkend inlogscherm werd gebruikt als voor onze website waardoor veel users daar hun EPC gegevens invoerde
Voor zover wij weten is er geen misbruik gemaakt destijds van de accounts die ook op bovenstaande websites werden ingevoerd, maar het bleef wel verdacht!!

serveripcepcEr werden in Maart weer de nodige werkzaamheden gedaan aan de website om alles weer een flinke boost te geven.
Ook werd de server ingeruild voor een nieuwer exemplaar die alles weer vlekkeloos moest gaan doen verlopen.
Zoals het spreekwoord zegt "niet elke verandering is een verbetering" gelde dit ook voor de nieuwe server helaas.
Alles was 1 op 1 gekopieerd vanaf de server maar toch werkte alles niet gelijk zoals het altijd op de oude wel had gewerkt.
Na enkele dagen was alles weer zoals het moest maar werkte het alleen allemaal een stuk sneller als voorheen!!

Aan het eind van het jaar was het wederom zover, de webserver had het wederom begeven!!
Na een snelle reparatie ging het weer enkele dagen goed, maar daarna ging het weer goed mis en was zelfs de back-up beschadigd.
Er viel bij de laatste crash dus een gat in onze database van zo'n 3 weken.
Nadat de server geheel opnieuw was geïnstalleerd konden we met een gerust hart de drukke tijd van de feestdagen in December tegemoet zien!!

2008

tshirtIn Februari waren er enkele problemen met het activeren van nieuwe accounts en het inloggen.
Helaas was er dit maal voor ons weinig aan te doen gezien een update in sommige firewalls ervoor zorgde dat onze website als onveilig werd bestempeld.
Ook de activatie mailtjes kwamen bij iedereen met een @home adres ineens niet meer aan, zonder dat we wat hadden gewijzigd!!
Na enkele telefoontjes met de diverse support teams was het na enkele weken weer opgelost en kon iedereen weer normaal gebruik maken van onze website.

In Maart zijn we gestart met de verkoop van onze eigen t-shirts onder de titel "Etherpiraten.com ook bij jou op de rug".
Voor slechts € 15,- kon er al een t-shirts worden besteld van je favoriete website, uiteraard was dat inclusief verzendkosten!!
Ook werd er ter promotie door Audio Creative nog een promotie jingle gemaakt voor iedereen die ons een handje wou helpen.

In dezelfde maand werden er ook verschillende werkzaamheden verricht aan onze website, hierdoor waren enkele onderdelen soms korte momenten niet beschikbaar.
Uiteraard werden er tijdens de werkzaamheden ook weer nieuwe functies toegevoegd.
De privé berichten werden voorzien van een opslag functie waarmee je kon aangeven welke bericht je echt wou bewaren.
Berichten die niet waren opgeslagen werden anders automatische na verloop van tijd verwijderd, om onnodige opslag te voorkomen.

Dat ook de midden en korte golf banden weer meer in trek kwamen bij de piraten werd in April wel duidelijk.
Na enkele impressies die onze website inmiddels al rijk was van de midden en korte golf, werden hier nog complicaties van de ontvangst van Radio Lowland aan toegevoegd.
Al deze informatie werd beschikbaar gesteld door Jos van Radio Lowland en is terug te vinden in het menu onder "Geschiedenis > Kortegolf > Audio fragmenten".
Ook werd het oude antennebeleid van 1977 door ons bemachtigd en on-line gezet bij de geschiedenis.
Verder werd ons nog een mooi DX verhaal van het ontstaan van Radio Tronic toegezonden die ook werd toegevoegd aan de vele verhalen die er inmiddels al stonden.

tshirtOp 19 April werd de etherpiraat Radio Malaga uit Langholt (Rauderfehn, Duitsland) voor de 50ste keer uit de ether gehaald.
Dhr. Adamski had Radio Malaga bij Bremen al gehoord en vond dit blijkbaar niet nodig gezien dit hemelsbreed zo'n 85km was op de achterkant van zijn antennes!!
Radio Malaga was kort na de inbeslagname van zijn geheime zender alweer retour aan de band via de 95.3mhz.
Gezien dit aantal willen wij dit toch ook beschrijven in onze 15 jaar Etherpiraten.com samenvatting.

In Juni werd er wederom diep in de geschiedenis boeken gedoken en kwam er veel op digitaal schrift.
We startte met een impressie van "Jacky the Killer", een oud gediende in de piratenwereld.
Hierop kwamen zoveel positieve reacties binnen dat enkele medewerkers van ons team hard op zoek gingen naar nog meer verhalen en fragmenten.
Er werden een hele hoop oude fragmenten verzameld en naar ons opgestuurd waaronder ook een unieke opname van een uitzending van de Rono.
De Rono was de voorloper van het huidige Radio Noord en Drenthe, in deze uitzending heeft met gesprekken met piraten maar ook met de RCD en justitie.
Helaas is de complete opname niet gevonden want deze duurt een heel uur, dat kreeg je in de tijd dat alles nog werd opgenomen met een cassettebandje.

epc2005-2007Tot slot werden er aan het eind van dit jaar achter de schermen grote updates voorbereid voor diverse forums.
Op 15 december waren de updates compleet en was alles uitgerold over de forums.
In alle advertentie forums was het vanaf toen mogelijk om meerdere foto's te uploaden en het wijzigen van de geplaatste advertentie werd mogelijk.
Ook werd het overzicht aangepakt door onderscheid te maken in "te koop" en "gezocht".
In Piraten Praten werd het mogelijk om je eigen posting te sluiten, aangezien dit vaak aan admins werd gevraagd.
Het techniek forum heeft eveneens een complete metamorfose ondergaan.
Hier werd het ook (weer) mogelijk om een foto toe te voegen te verduidelijking van de vraag in de posting.
Ook werden en FAQ's opgebouwd van de meest gestelde vragen die eenvoudig doorzocht konden worden d.m.v. de zoekfunctie!!

2009

Bij Henk WijngaardIn het begin werd er door tijdgebrek weinig geüpdatet aan onze website, het blijft voor alle vrijwilligers immers ook maar een hobby.
Dat het ook voor ons maar een hobby betreft wordt soms wel eens vergeten door sommige van jullie en zeker als er iets niet werkt.
Gelukkig werden de storingen vanaf dit jaar ook een stuk minder en konden we ons weer richten op het uitbreiden van onze website onderdelen.

In April startte we met exclusieve interviews bij diverse artiesten waaronder Het Radi Ensemble, Henk Wijngaard, De Paladijns en vele anderen.
We werden door vele adressen met open armen ontvangen omdat de artiesten ook graag de piraten een hart onder de riem wilden steken.
Uiteraard was het ook voor ons team een hele uitdaging om een keer andere impressies te maken dan bij de piraten, niet dat we daarop waren uitgekeken!!

VW Transporter ATHet Agentschap Telecom vernieuwde ook in dit jaar het complete wagenpark door nieuwe witte Volkswagen Transporten bussen.
De Volkswagen bussen werden uitgerust met de modernste apparatuur waarmee er nog preciezer uit gepeild kon worden (helaas).
Ook was er bijna een compleet kantoor aanwezig achterin de bus, om zo op locatie ook vele werkzaamheden te kunnen doen die normaal op kantoor werden gedaan.
Op deze manier kon er (helaas) nog sneller worden gehandeld bij constatering van een overtreding.

In Juni brachten we na enkele weken gewerkt te hebben aan een nieuw ontvangst forum een test versie online.
Na behoorlijk wat commentaar te hebben gehad in de eerst paar dagen van de test versie, hebben we ons best gedaan om het zoveel mogelijk aan te passen naar jullie wensen.
Het was voor een ieder even wennen omdat er veel meer in aparte velden ingevuld moest worden i.p.v. alles in 1 veld.
Voor de fanatieke luister amateurs was deze manier van invullen en hele verbetering omdat alle onderdelen specifiek konden worden beschreven.
Helaas verdwenen hierdoor vele rapporten door "gewone luisterraars" wat we vooraf niet hadden verwacht en ook erg jammer vonden!!
Hierop besloten we dan ook vrij snel om alles weer terug te draaien naar het oude, ondanks alle tijd die erin was gestoken door de technische medewerker Michel

MotortoertochtIn Juli weer voor het eerst een officiële EPC motortoertocht georganiseerd door Rob (Sixflags) en Rick (Rode Baron).
Helaas moest de eerste datum door persoonlijke omstandigheden van Rick (Rode Baron) en Johnny (Cobra Radio) even uitgesteld worden.
Maar op 23 Augustus was de route dan uitgezet en kon er gestart worden met een mooie route door een groot deel van Overijssel.
De totale lengte van de route bedroeg 160km en bevatte vele mooie locaties en stopplaatsen om even wat te eten en te drinken.

Voor wie een beetje goed kan rekenen weet dat op 16 September 2009 EPC toen 10 jaar bestond.
Helaas is er tijdens het 10 jarig weinig tot geen aandacht besteed aan dit jubileum vanwege tijdgebrek.
We zijn toen niet verder gekomen dan een nieuwsbericht met enkele dankwoorden aan medeoprichter Lex van Dijken en onze sponsoren.
Onze website had destijds zo'n 20.000 actieve leden die vrijwel dagelijks een kijkje kwamen nemen op onze website.

SpanningzoekersOp 10 November werd de 1e grote onbemande geheime zender van Nederland ontmanteld in Emmen door dhr. Be Muller van het Agentschap Telecom.
De piraten hadden een zender in een hoogspanningsmast gemonteerd op zo'n 60 meter en draaide met relatief weinig vermogen via de 96.5hmz.
Dat hoogte meer doet dan het vermogen was hier wel weer duidelijk een voorbeeld van want de ontvangstrapporten van de 4 noordelijke provincies stonden vol!!
Ook over de naam van het piraten station was goed nagedacht "de Spanningzoekers", maar wie er precies achter zaten is op tot op heden nog onbekend.

Op 26 December werd het inmiddels (te) populaire radiostation uit het Westen van Nederland "Dance Radio" wederom uit de ether gehaald.
Helaas bleef het bij deze inbeslagname niet alleen bij een zender maar werd de studio van Dance Radio ook gevonden wat eerder nooit lukte!!
Vermoedelijk is er een tip geweest van iemand, anders was de studio vermoedelijk net als de andere keren ook dit keer niet gevonden.
Dance Radio was vooral in de omgeving van Amsterdam een zeer veel beluisterd radio station maar dit breide zich ook naar Drenthe in 2009.

1999 - 2004 | 2005 - 2009 | 2010 - 2014