Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
960

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Etherpiraten.com bijna vijf jaar online punt 29 Nov 2003 22:11
Voorwoord:
Het had weinig gescheeld, of Etherpiraten.com had dit jaar niet meer bestaan. Door tijdgebrek van oud teamleden, stijgende kosten en verlies van onze eigen webserver, stond het voortbestaan van de website op zeer losse schroeven. Maar met gepaste trots kunnen we melden dat wij, met behulp van een nieuw team en onze hoofdsponsor GoldenXS, volgend jaar onze vijfde verjaardag gaan vieren, misschien wel met een feestje, en wat ons betreft er nog vijf bij zullen komen.

Met een nieuw team, nieuwe server en nieuwe eigenaren, hoort er uiteraard een nieuwe website bij. Zoals jullie gemerkt hebben, zijn we de afgelopen maand heel druk bezig geweest met het bouwen van deze website, een aantal dingen zijn verdwenen en een aantal nieuwe dingen zijn daarvoor in de plaats gekomen, en dit weekend worden de werkzaamheden afgerond. Met een nieuwe website, horen er ook nieuwe items en website veranderingen bij, die wij nu proberen uit te lichten:

Nieuwe Teamleden:
Zoals gezegd, zijn een aantal leden door verschillende redenen uit het team gestapt, maar er zijn ook nieuwe bijgekomen. Onder ‘Wie Zijn Wij’, in het menu aan de linkerkant, wordt het huidige Etherpiraten.com Team aan U voorgesteld. Hier zijn ook alle contact gegevens te vinden.

Nieuwe Items:
Volgend jaar gaan wij beginnen met een aantal nieuwe dingen op Etherpiraten.com. Wij willen gaan proberen om een redelijk onbekende tak van de Nederlandse Etherpiraterij in het licht te zetten, de Middengolf en Korte Golf. Wij gaan op bezoek bij een aantal van deze piraten, die ons gaan vertellen hoe het zenden op deze banden in zijn werk gaat.

Ook gaan wij meer in op de geschiedenis van de Nederlandse Etherpiraterij en zullen op bezoek gaan bij oud-piraten, om eens te horen hoe het er vroeger aan toe ging en wat ze van de hedendaagse etherpiraterij vinden. We gaan o.a. op bezoek bij de ReadyMix uit Roswinkel, een bekende Dxer en programma maker uit de jaren 80. Tevens zal volgend jaar met grote regelmaat Free Radio Magazines in digitale vorm online verschijnen. We hebben officieel toestemming gekregen van de uitgevers van het beroemde piratenblad uit de jaren 80, José Herps en Alfred Debels, om de FRM’s bij ons op de website in digitale vorm aan te bieden.

Verder start in Januari een nieuwe actie, met codenaam Actie StickerFlits. Wat het precies inhoudt, wordt begin Januari bekend gemaakt, maar we kunnen vertellen dat er leuke prijzen mee te verdienen valt. Ook gaan wij een sticker pagina maken, met daarop stickers van bestaande piratenzenders en piratenzenders van vroeger. Want wie kent ze nu niet, stickers van piratenzenders. Alleen hebben we daar wel hulp bij nodig. Wij roepen iedereen op om ons een sticker van jullie piratenzender op te sturen. Het postadres waar het heen gestuurd kan verkregen worden door een Emailtje te sturen naar ons. Uiteraard gaat de zon niet voor niets op, dus zijn wij ook bezig met het laten maken van Etherpiraten.com stickers. Zodra deze gedrukt zijn, krijgt iedereen van ons, indien een adres wordt opgegeven met het sturen van een sticker, twee Etherpiraten.com stickers retour. Eén voor eigen gebruik en de ander, tja, gewoon even bewaren tot begin Januari.

Forums:
De forums zijn bijna het zelfde gebleven met een paar kleine uitzonderingen. De bereikbaarheid van alle forums zijn verbeterd en op verzoek is het vanaf nu mogelijk om een foto mee te sturen met het plaatsen van een bericht. Dit kan gedaan worden op de volgende manier: Schrijf eerst een bericht en plaats deze in de desbetreffende forum. Ga daarna naar je eigen bericht en aan de rechterkant verschijnt er een plusteken (+). Klik hierop, volg de aanwijzingen en voila, een foto is bij je bericht geplaatst. Erg handig als je iets wilt verkopen en dat wil laten zien aan de eventuele kopers. Hiermee hopen wij het gemis van het plaatsen van website linken in het koop/verkoop forum te hebben opgelost.

Verder raden wij wel iedereen aan om onze disclamer te lezen, die na het inloggen op te vragen is. Er zijn namelijk wel een aantal spelregels aan de forums verbonden en we gaan er, helaas, weer strenger op toezien dat deze nageleefd worden. Dit houdt in het kort in dat we het netjes houden in de forums kwa taalgebruik en het uploaden van foto’s. Voor een zogenaamde klaagbox, verwijzen wij jullie graag door naar een collega website van ons. Maar hier wordt het niet op prijs gesteld.

Chatroom:
In het verleden werden wij erop gewezen dat er weinig tot geen gebruik werd gemaakt van de chatroom op Etherpiraten.com. Dit kwam voornamelijk door de slechte bereikbaarheid. Vanaf nu kan je na het inloggen zien hoeveel mensen op dat moment in de chatroom zitten aan de linkerkant van de website. De chatroom zelf is op twee manieren te bereiken, door het klikken op het icoontje linksboven of anders op de hoofdpagina, in het meest rechtse menu. De statistieken worden om de twee minuten ververst, zodat het bezoekers aantal in de chatroom actueel blijven. Hiervoor hoef je niets te doen, dit gebeurd geheel automatisch. Veel chatplezier !!

Etherpiraten.com Stream:
We waren er al een tijdje mee bezig, het doorsturen van Twentse etherpiraten, die op dat moment live op de drie meterband aan het draaien waren. Alleen was de stream niet te bereiken via de website. Vanaf nu is dit wel mogelijk. Na het inloggen staan er twee gekleurde balletjes linksboven in beeld, rood knipperend of groen. Rood knipperend betekend dat de stream offline is en niet te beluisteren valt. Groen betekend dat de stream wel online is en dat er geluisterd kan worden. Maar waarom twee balletjes ?? Binnen nu en twee weken starten wij ook met de Drenthe Stream. Dit houdt in dat naast de Twente Stream en de Twentse etherpiraten, dan ook geluisterd kan worden naar etherpiraten uit Drenthe. Net zoals met de chatroom, de statistieken voor de streams worden om de twee minuten automatisch ververst, zodat je altijd kan zien welke stream online is en welke offline.

Dankwoord:
Jullie zien het, we gaan volgend jaar met volle moed ons vijfde jaar in, waarin we proberen nog meer te zullen gaan brengen dan dat we nu hebben verteld. Uiteraard staan wij open voor alle reacties en suggesties, die via de Email meer dan welkom zijn. Rest mij niets anders dan een aantal mensen te bedanken:

Michel Vermeulen, de geestelijke vader van Etherpiraten.com, die helaas ons team heeft moeten verlaten door persoonlijke omstandigheden. Bedankt voor het opzetten van de website, inzet en het toevertrouwen van de website aan mij, Robert en de rest van het Team.

GoldenXS, onze hoofdsponsor, voor het beschikbaar stellen van de webruimte en streams, zonder jullie had het voortbestaan van Etherpiraten.com niet mogelijk geweest. En vooruit, daar komt ie dan, een stukje reklame: Voor webruimte of stream groot of klein, moet U toch echt bij GoldenXS zijn !!

Double Z, voor in het contact brengen met bepaalde personen. Peter, dank is groot !!

Alle collega websites, met name Twents Signaal en Noorderpiraten, voor het goede contact en uitwisseling van informatie.

En uiteraard jullie, alle bezoekers van Etherpiraten.com. Zonder jullie was Etherpiraten.com nooit geworden zoals het nu is. Namens het gehele Etherpiraten.com Team wil ik jullie daarom hartelijk bedanken voor alle steun, informatie en gezelligheid en we hopen dat we nog een lange tijd door mogen gaan en welkom op de vernieuwde Etherpiraten.com !!!

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken

Trefwoorden: etherpiratencom website team goldenxs jullie contact etherpiraterij online sticker stickers piratenzenders sturen forums bericht inloggen chatroom etherpiraten stream<< Terug