Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
802

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Piraten uit de lucht !! punt 08 Jun 2003 12:46
Afgelopen week zijn er toch weer enkele piratenzenders ten prooi gevallen van het Agentschap Telecom.

Een week nadat de illegale zender Breekijzer uit Leeuwarden door Dhr. J. Russchen van het Agentschap Telecom uit de lucht was gehaald, heeft de Breekijzer op Vrijdag 30 Mei zijn dwangsom verbeurd zien gaan. Maar zoals Breekijzer ons al had verteld, men gaat gewoon door met het draaien van de platen.

Vorige week Zaterdag, 31 Mei, werden de piratenzenders Renaldo en Roekeloze Leo uit de lucht gehaald. Beide zenders draaiden hun programma's vanuit Duitsland. In beide gevallen werden de zenders in beslag genomen. Renaldo en Roekeloze Leo hebben al te kennen gegeven toch door te zullen gaan.

Afgelopen Zondag, 1 Juni, werd rond 14:50h de Duitse piratenzender Marokko uit Ringe door de dienstdoende dienst aldaar uit de lucht gehaald. Dhr. Adamski nam de gebruikte zender in beslag. Marokko heeft ons wel laten weten weer retour te zullen komen.

Op Dinsdagmiddag, 3 Juni, was het de beurt aan Radio Oranje uit Enschede om uit de lucht te worden gehaald. Radio Oranje, die een aantal weken geleden had aangekondigd te zullen stoppen vanwege de strengere acties van het Agentschap Telecom, was toch weer aan de band verschenen. Maar op het moment van de inval, was Radio Oranje niet in de lucht. Desondanks kwam Dhr. T. Brouwer van het Agentschap Telecom langs en nam naast de zender, ook alle studio apparatuur in beslag. De bedoeling was ook om Rudy, de eigenaar van Radio Oranje, te arresteren, maar met de kreet 'Goei'n Dag', was de vrije vogel gevlogen. Lang heeft de etherstilte niet mogen duren, want een paar uur later was Radio Oranje weer retour aan de band.

Ook werd op Dinsdag 3 Juni, de Testpiraat uit Doetinchem uit de lucht gehaald. De gebruikte zender werd inbeslag genomen door de heren van het 'Etherflits' Team. Het is op dit moment onbekend of de piraat weer retour aan de band komt.

Op Woensdag 4 Juni werd de uit Veendam afkomstige etherpiraat Black Jack uit de lucht gehaald. De eigenaar van het station moest zijn zender inleveren bij het Agentschap Telecom. Ook van deze piratenzender is het op dit moment onbekend of men weer retour komt.

Trefwoorden: agentschap telecom zender breekijzer dhr lucht gehaald beslag retour radio oranje band<< Terug