Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3577

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Druk weekend voor het Agentschap Telecom punt 04 Apr 2016 13:57
2016-04-04-12592594_1072943032773317_5747133071720135815_n.jpgNadat eerst Albert de Boer vrijdagavond om 22:30 uur uit bed gebeld was door de dj's Barend en Wijnand van 3FM moesten de heren de Boer en Russchen zaterdag alweer vroeg op pad om enkele illegale zenders uit de ether te halen. De eerste zender die uit de lucht gehaald moest worden was tot de inbeslagname eigendom van station KOS FM (Keals oet Soasel) draaiende vanuit Saasveld (Gemeente Dinkelland, Overijssel). Het station verzorgde zoals ieder jaar een weekendlang plezier in de feesttent en middels de 97.30MHz. Na enkele gaten gemaakt te hebben in de deur om te kijken naar de beveiliging, is de beveiliging verwijderd door deze kapot te slijpen waarna de stuurzender en MPX-tuner zijn meegenomen. De eindtrap is onklaar gemaakt en coax is doorgeknipt. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Vervolgens was het de beurt aan Station Los Banditos, eveneens bezig met een illegale uitzending, dit station was te beluisteren via de 94.50MHz, draaiende vanuit de locatie Goor (Gemeente Hof van Twente, Overijssel). Dit station had ook een weekend uitzending gepland maar lang mocht dit niet duren. De stuurzender en computer is meegenomen en de eindtrap is op locatie onklaar gemaakt. Eenmaal alles in de Volkswagen Golf variant van het AT geladen, bleek de toegangspoort waar ze doorheen waren gekomen ineens vergrendeld te zijn met een dik hangslot. Dus de slijptol kwam weer uit de Golf om de ketting door te slijpen. Na een kwartier waren ze dan ook weer vrij en konden ze verder hun weg vervolgen, het geheel leverde heren toch een vermelding op RTV Oost op. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Zondagmorgen leek het eerst rustig te zijn, maar om 11:00 was het opeens weer ruis op FM 94.50, opnieuw de frequentie van de Los Banditos uit Goor (Gemeente Hof van Twente, Overijssel). Waar ditmaal werd uitgezonden met een geschat vermogen van 1 kw met de antenne op 35 meter. Aanwezig ditmaal waren de heren Nijland en Brouwer die de sturing + eindtrap en de computer met dongel meegenomen hebben. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Vervolgens was het in de middag tijd om door te rijden naar de Club Amatoeters, dit onbemande station draaiende vanuit de omgeving van Oldenzaal (Gemeente Oldenzaal, Overijssel) was sinds vrijdagavond bezig met een uitzending middels 95.00MHz. Hier is door de heren van het AT de sturing, eindtrap en computer met dongel meegenomen. Het geheel was bevestigd in een boom, het geschatte vermogen was 600 watt. Enkele foto's zijn hier te vinden.

Als laatste dit weekend waren de heren nog even te zien in Saasveld, waar Keals oet Soasel (KOS FM) retour waren op 97.30MHz. Geleerd van de actie op zaterdag blijkbaar, de gebruikte container was dit keer namelijk voorzien van de nodige hooibalen om het geheel te baricaderen. De heren hebben het even bekeken en zijn daarna huiswaarts gegaan. Hier enkele foto's van de stunt!

Namens het gehele Etherpiraten.com team wensen wij de getroffen stations succes met een eventuele wederopbouw!

Trefwoorden: heren station draaiende (gemeente overijssel) meegenomen eindtrap foto#39;s uitzending computer<< Terug