Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3517

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Gehele opstelling Grote Boer in beslag genomen punt 24 Jul 2015 13:04
2015-07-24-etqqZit - Imgur.jpgNa de Drommelse Jongens gisteren is het vandaag de beurt aan de Grote boer die sinds afgelopen woensdag via de 94.50MHz een uitzending verzorgde om de gehele opstelling in een vrachtwagen van de gemeente te zien verdwijnen. Naast de medewerkers van de gemeente Olst-Wijhe was namens het Agentschap Telecom Harry Nijland aanwezig.

De zender opgesteld in de buurtschap Middel nabije Raalte had een geschat vermogen van 1 kilowatt en de gebruikte antennes hingen op een eveneens geschatte hoogte van 30 meter. Tijdens de actie zijn alle onderdelen inclusief de mast in beslag genomen door het AT en de gemeente. De mast was door het station reeds ontdaan van de banden, dissel en lier, helaas had dit weinig nut en verdween na het ontdoen van de staalkabels alsnog in de vrachtwagen van de gemeente.

Uit woorden van Nijland kon gemaakt worden dat er vanuit hogerhand bepaald is binnen het Agentschap Telecom om alle onbemande zendinstallaties volledig te ontmantelen en mee te (laten) nemen. Om dit te bereiken heeft het AT de laatste maanden geïnvesteerd in contacten met bergingsbedrijven en een (nog) intensiever contact met gemeenten en politie. Of dit een wijziging of toevoeging is aan het al reeds onpeilbare beleid is onbekend al lijkt het een structureel iets te zijn de laatste weken.

Namens het EPC team succes bij een mogelijk vervolg en voor de foto's klik je hier.

Trefwoorden:<< Terug