Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
163

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Energy 94 Dublin punt 08 Feb 2002 08:29
Ierland is altijd een land geweest waar etherpiraterij door sterk verouderde wetten bijna niet aan te pakken viel. Vele stations zijn 24 uur per dag in de lucht, inclusief commercials. Maar aan dit tijdperk lijkt een eind te komen. De Ierse Divisie Telecom, ODTR, heeft de laatste paar maanden bij heel veel zenders een bezoekje afgelegd. Bijna overal werd er niets in beslag genomen, maar toch het vriendelijk verzoek ingediend om de zender uit te zetten. Veel zenders geven in eerste instantie hier gehoor aan, maar komen binnen een paar dagen, soms weken, weer terug in de lucht.

Energy 94 uit Dublin is 1 van die soort zenders, die besloten hebben om op Zaterdag 16 Februari de stekker vrijwillig eruit te trekken. Door de aanhoudende acties van de ODTR, de grote kans dat de zenders toch voor het gerecht moeten gaan verschijnen, heeft Energy 94 besloten het heft in eigen handen te houden en gaat de Dublinse ether verlaten. Wat eerst het top dance station was, is na 16 Februari niet meer.

Wat dit voor gevolgen zal hebben voor de andere zenders is niet bekend. Maar het lijkt er op dat etherpiraterij in Ierland een nieuwe fase in gaan. Voor Energy show on demand, kijk op www.energy94.com.

Trefwoorden: zenders<< Terug