Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1558

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Club Vrijheid Blijheid heeft er geen lol meer aan punt 01 Sep 2006 11:10
Het is weer vrijheid blijheid in de ether. Nog nooit was het zo druk op de FM-band sinds de actie Etherflits van het Agentschap Telecom in 2003 van start ging. De piratenzenders lijken het recht weer in eigen hand genomen te hebben nu het agentschap zijn pijlen niet meer rechtstreeks op de piraten heeft gericht.

OLDENZAAL/DENEKAMP/DE LUTTE - Met moeite kon de afgelopen weken een plaatsje op de FM-band gevonden worden. En ook nu nog is het dringen op de band. Mede vanwege de vakantie organiseren veel piratenteams marathonuitzendingen. Deze worden veelvuldig beluisterd. Afgelopen weken waren onder andere Piratenteam Weerselo, Piratenteam De Lutte, Sylvana uit De Lutte, Boerskotten uit Oldenzaal en Club Vrijheid Blijheid uit Denekamp te beluisteren.

Ook elders vanuit de provincie worden uitzendingen weer vaker dan voorheen de ether in geslingerd. De omgeving Noordoost-Twente lijkt de kroon te spannen. Vanuit feesttenten met torenhoge antennes wordt dagen achtereen uitgezonden. Vaak komen daar honderden mensen op af. Grondeigenaren, die de illegale praktijken laten plaatsvinden, krijgen dwangsommen opgelegd. Maar ook dat helpt niet echt. Zelfs gemeentelijke hulp om illegale antenne-installaties aan te pakken lijkt weinig nut te hebben. Vaak worden antennes net voor het verstrijken van de deadline afgebroken. Zendpiraten worden vindingrijker of ze verhuizen op het allerlaatste moment. De illegale plaatjesdraaiers hebben de smaak weer helemaal te pakken. Uitzendingen worden dagen van te voren aangekondigd.

Het gerucht dat het Agentschap Telecom minder actief is om de piraten op te sporen heeft zijn uitwerking niet gemist. Opsporingsambtenaar Brouwer zou volgens de piraten van zijn taak zijn ontheven en dat heeft zo zijn gevolgen. Brouwer is de grote plaaggeest voor de illegale zenders. Volgens persvoorlichter Natasja Visser van het Agentschap Telecom zijn er sinds de actie van start ging veel minder zenders in de lucht. 'Daardoor wordt de indruk gewekt dat er ook minder gepakt worden. Het eerste jaar van de actie Etherflits werd het aantal met bijna 70 procent gereduceerd. Inderdaad wordt daarom de actie niet meer in zijn volledigheid uitgevoerd. We hebben na een eerste evaluatie besloten om de prioriteit te leggen daar waar de veiligheid in het geding is', houdt de voorlichter zich op de vlakte. Vrij vertaald betekent dit dat er alleen wordt opgetreden als er klachten binnen komen. Dat de piraten daardoor alle vrijheid van de wereld terug hebben, wordt door Visser naar het rijk der fabelen verwezen. Ook over het gerucht dat er opsporingsambtenaren van de actie zijn afgehaald is Visser kort. 'Over onze personeelsleden en planningen doen wij geen uitspraken. Dat zult u begrijpen'. Desondanks worden er sinds enige tijd geen opsporingsambtenaren meer in Twente waargenomen. Voor piratenteam Club Vrijheid Blijheid uit Denekamp is de spanning er daarom een beetje af. Toch draait de club deze week op gezette tijden zijn plaatjes op de 97.0 FM. Ook volgende week wordt er weer een dag gedraaid. Van drukte op de band heeft Vrijheid Blijheid weinig last. Zij behoren tot een van de sterkste piratenzenders uit de regio. Christiaan - liever niet met achternaam in de krant - weet het zeker. 'Het draaien van plaatjes is pas mooi als je ook gepakt kunt worden. Dat maakt me dan op dat moment niets uit. Het hoort bij de piraterij. Het is ons ook opgevallen dat er de laatste tijd weinig jacht op ons wordt gemaakt. En inderdaad zien we de blauwe Passat van opsporingsambtenaar Brouwer niet meer rijden. Zou het dan toch?'

Bron: TcTubantia 01-09-2006

Trefwoorden: vrijheid blijheid actie agentschap telecom piraten lutte piratenteam club illegale brouwer visser<< Terug