Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
1362

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Etherpiraten.com gedeeltelijk zwijgen opgelegd !! punt 30 May 2005 13:05
Veel mensen komen op onze website voor de forums die wij hebben. Sommige mensen zijn van mening dat er ook bepaalde forums gesloten mogen worden. Maar vanaf vandaag zijn wij genoodzaakt een aantal belangrijke dingen door te voeren. Maar voordat we daar bij komen eerst een persoonlijk woordje:

Zoals al een boel weten, beleef ik en de andere medewerkers van Etherpiraten.com geen plezier meer aan het onderhouden van de website, wat te merken is aan de weinig updates binnen de website zelf. We dachten een tijd geleden een boel problemen te kunnen oplossen door een theekrans forum te openen, waarop op een leuke manier over onzinnige dingen gepraat kon worden. Helaas heeft dit ons alleen maar meer ellende gegeven. Er zijn namelijk een stel kinderachtige mensen, die zich simpelweg niet aan wat regeltjes kunnen houden. Tegenwoordig gaat het ook niet meer over onzinnige dingen, maar puur het afkraken van een ander. Ondertussen loopt de mailbox overvol met o.a. klachten, vragen maar het ergste van allemaal, bedreigingen aan mij en mijn gezin. Niet alleen via de mail, maar ook per telefoon. Er zijn namelijk mensen die denken te kunnen bepalen hoe ik als eigenaar van de website de boel moet runnen. Daarnaast heeft door het dagelijkse politie agentje spelen, het plezier in het onderhouden van deze website volledig verknald.

Daarnaast heeft het Agentschap Telecom vandaag, Maandag 30 Mei, contact met mij opgenomen. Het Agentschap Telecom gaat snoeihard optreden tegen bedreigingen via het Internet aan de opsporingsambtenaren. Aangezien dit ook via de forums op Etherpiraten.com is gebeurd, word ik daarvoor verantwoordelijk gehouden, ondanks dat er in onze disclamer staat dat wij als website daar niet voor verantwoordelijk zijn voor wat andere mensen in onze forums schrijven.

Wat houdt dat nou precies in voor mij als eigenaar van Etherpiraten.com ??
Zodra er weer iemand is die denkt een opsporingsambtenaar te kunnen bedreigen of te kunnen uitschelden via onze forums, loop ik de kans vervolgd te kunnen worden voor bedreiging, waarbij een landsadvocaat (een advocaat die voor de Nederlandse Overheid werkt) ingeschakeld zal worden. Tevens zal er geprobeerd worden om de website offline te krijgen, zie hier een mailje van het Agentschap Telecom naar onze hoofdsponsor GoldenXS.nl. Ik hoop dat iedereen daarom ook kan begrijpen dat ik daar niet op zit te wachten. De website is zes jaar geleden ontstaan, puur voor de liefde van de hobby, maar ik heb geen zin om problemen te krijgen wat door een ander (lees gebruiker van Etherpiraten.com) ontstaan is.

Wat houdt dat nou precies in voor jullie als gebruiker van Etherpiraten.com ??
Zoals sommigen al hebben gemerkt, de forums Piraten Praten en Theekransje zijn per direct verwijderd van onze website, aangezien hier de meeste problemen zich voordeden. Dit betekend NIET dat het nu via de overgebleven forums kan gebeuren. De forums Koop/Verkoop, Techniek, Platen Gevraagd en Ontvangstrapporten zal enkel alleen worden gebruikt, waarvoor ze bedoelt zijn. Iedereen die zich er niet aan houdt, wordt zonder waarschuwing geblokkeerd van onze forums. Lees daarom ook onze aangepaste disclamer maar eens goed door !!

Mijn persoonlijke en nederige mening:
Wat mij betreft is de Nederlandse Etherpiraterij het mooiste wat er bestaat. Wij zijn niets voor niets koploper in de hele wereld met de meeste geheime zenders op een relatief gezien klein oppervlak. En vroeger was het ook nog ' leuk' . Het zogenaamde kat en muis spelletje. Tegenwoordig met die dwangsommen, het gaat helemaal nergens over. Teken van zwakte ?? Overheid die niet weet wat ze aanmoeten met de Nederlandse Etherpiraterij ?? Hele discussies zijn er over geweest en de dwangsommen slaan wat mij betreft nergens op. Feit blijft echter wel, dat als je een zender aan de band zet, dat je van te voren weet dat je de Nederlandse wetgeving aan het overtreden bent, ook al ben je het het er helemaal niet mee eens. Ik heb zelf ook een zender in huis, draai ook met regelmaat mijn plaatjes, maar weet ook donders goed dat het op elk moment kan gebeuren dat het Agentschap Telecom langs komt, de boel in beslag komt nemen en mij achter laat met een lege plek op de plank en een vette boete, inclusief een dwangsom. Zonde geld, te veel geld als je het mij vraagt in vergelijking met andere overtredingen, en zonde van je zender, tijd en moeite.

Maar het mag en kan niet zo zijn dat de mensen die enkel en alleen hun werk doen, bedreigingen krijgen die echt veels te ver gaan. Hetzij via het Internet, Etherpiraten.com of prive. Als ik te horen krijg dat er piraten zijn, die bij een bepaalde opsporingsambtenaar langs zijn geweest, de tuin hebben omgeploegd, waarbij een kleine zoon en/of dochter van de opsporingsambtenaar alleen thuis was en zichzelf 'bevuilt' van pure angst, dan schaam ik me heel diep om te zeggen dat ik een etherpiraat ben.

Dat zou betekenen dat je als je aangehouden wordt voor te hard rijden met je auto, de agent in kwestie ook even vereerd met een bezoekje, omdat je kwaad bent vanwege dat je gepakt bent ?? Denk na !! Je weet zelf donders goed waarmee je bezig bent !! Je weet dat als je een zender aan de band zet, dat je kans loopt gepakt te worden en boetes te krijgen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf ook een zender en de 'sportiviteit' die er vroeger was met alleen een zender in beslag nemen en een boete van 500 gulden mis ik ook. De overheid doet maar een dotje en ik vraag me af en toe wel eens af of het allemaal ook maar kan. Je kan tegenwoordig beter iemand 'per ongeluk' aanrijden, dan etherpiraat zijn, want de straffen voor het illegaal draaien van wat plaatjes liggen veel hoger dan het overhoop rijden van een persoon. Maar je weet het van te voren, als je besluit om wat plaatjes op een illegale manier in de ether te brengen. Ik weet het in iedergeval wel.

Tijdens het schrijven van dit stukje, komt een nummer in gedachten, de laatste 3 meter amateur, wie kent het plaatje niet. Maar op dit moment zijn we wel hard op weg om onszelf de das om te doen. Het laatste jaar is de Nederlandse Etherpiraterij wat mij betreft tot een dieptepunt gezakt, uitzonderingen daar gelaten. Men is steeds vaker bezig om elkaar tot op het bot af te kraken, elkaar te bedreigen en over elkaar heen te draaien. Dit is niet mijn mening, dit is een feit. Regelmatige bezoekers van Etherpiraten.com hebben dit allemaal voorbij zien komen in de forums. Waar is de tijd gebleven waar men elkaar hielp om aan de band te komen ?? Waar is de tijd gebleven dat als een marathon zender een weekend wou gaan draaien, dat de anderen de zender uitlieten, ondanks dat het hun 'vaste' draaiavond was ?? Nee, tegenwoordig denken we maar alleen aan onszelf, zetten de zender bovenop een ander en bedreigen en kraken andere mensen maar af. Met de etherpiraten met wie ik veel contact heb, zeggen allemaal het zelfde, de etherpiraterij is niet meer wat het geweest is. En aan wie hebben we dat te danken ?? Aan mensen die denken stoer te zijn en niet aan je mede-amateurs denken. De alom bekende gezegde: De goeie moeten het wederom ontgelden voor de slechten, niet alleen kwa acties van het Agentschap Telecom, maar ook voor het gebruik van de forums op Etherpiraten.com.

Tot Slot:

Nu zullen er mensen zijn die zeggen dat ik een mietje ben, dat ik de vrijheid van meningsuiting ondermijn of zelfs misschien wel dat ik de grootste vriendjes ben met het Agentschap Telecom. En ik zal je zeggen, dat maakt me niets uit wat er gedacht wordt of wat er over mij wordt gezegd. Feit blijft dat ik verantwoordelijk word gehouden voor het gedrag van een ander en dat ik, als het een beetje verkeerd afloopt, een zware boete kan krijgen of zelfs een gevangenisstraf wegens bedreiging van overheidsambtenaren.

Mijn liefde voor de Nederlandse Etherpiraterij gaat ver, heel ver. Mensen die mij persoonlijk kennen weten dat ook. Maar mijn liefde voor mijn vriendin en zoontje gaat oneindig verder !! En ik verdom het om mijn gezin op het spel te zetten, omdat er mensen zijn die denken stoer te kunnen zijn met bedreigingen en andere wangedrag via mijn website.

Kortom, helaas maar na zes jaar wordt Etherpiraten.com op bepaalde vlakken het zwijgen opgelegd. Je kan het eens zijn met mijn keuze of niet, dat laat ik aan jullie over. Maar begrijp 1 ding goed, het is ook voor mij maar een hobby en dat wil ik graag zo houden.

Eventuele reacties zijn van harte welkom via dijken@etherpiraten.com.

Met Vriendelijke Groet,

Lex van Dijken
Webmaster/Eigenaar Etherpiraten.com

Trefwoorden: website forums boel etherpiratencom tegenwoordig bedreigingen agentschap telecom verantwoordelijk ?? opsporingsambtenaar bedreigen nederlandse liefde etherpiraterij zender band plaatjes boete draaien<< Terug