Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
997

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Succesvolle Marathonuitzending Piraten Team Friesland punt 08 Jan 2004 21:24
NIJ-BEETS- Duizenden Luisteraars in de regio hebben de uitzending van de illegale zender ‘Piraten Team Friesland’ in Nij-Beets gevolgd, die een week lang (182 uur) populaire lichte muziek in de ether bracht op de 97.70 FM. Niet alleen tijdens de uitzending, maar ook nu nog stromen telefoontjes en brieven binnen bij het radioteam van dankbetuigingen.

Op Vrijdag 26 December vorig jaar, tweede kerstdag, om precies te zijn om 06.00h begon de uitzending uit een cv-verwarmde bunker. Een dergelijk marathonuitzending vraagt erg veel voorbereiding. De Etherpiraten zeggen de marathonuitzending te hebben verzorgd omdat Hilversumse stations nog altijd bitter weinig Nederlandstalige platen worden gedraaid. Dol zijn ze op Nederlandstalige muziek en bijbehorende ouderwetse gezelligheid. Het zijn vrije jongens pur sang. Ze communiseren met gelijk gestemden dat het aard heeft en onderhouden net hun achterban een zeer warme band.

Volgens de zendpiraten hebben zij de mensen de afgelopen dagen alleen maar plezier bezorgd, ze hebben in de regio een trouw luisterpubliek opgebouwd. Per dag kregen zij 100 tot 200 verzoekjes binnen, in totaal 2600 bellers. De stortvloed van e-mails en smsjes was zo overweldigend dat die niet eens verwerkt konden worden. Het repertoire-Nederlandstalige muziek en Duitse schlagers is bij de luisteraar razend populair, werkelijk alles wat de mensen maar horen wilden. Daarbij kwam veel muziek aan bod, die in het legale Hilversum niet werd uitgezonden.

Ze noemen zich Piraten Team Friesland. Jongens van het slag ruwer bolster, blanke pit die een uitgesproken mening over uitzendingen hebben. Geen house en geen gerampestamp op de zender. Nu niet en nooit niet. Want wat wij draaien hoor je bij geen enkel legale zender.Als wij het niet doen, komt de nederlandse muziek nooit aan bod. Het mag dan gezellig zijn en het pilsje smaakt goed na een dag hard werken, maar iedereen beseft dat het elk moment afgelopen kan zijn. De jongens in Bunker nr. 4 zijn er echter stellig van overtuigd dat ze een breed publiek bedienen en in grote behoefte voorzien. Het signaal kan hen daarom niet ver genoeg gaan. De luisteraar houdt van muziek en niet van gelul, vatten de piraten de zenderfilosofie bondig samen.

De opvatting wordt gestaafd door de tientallen telefoontjes voor verzoekplaten die ze elke dag binnen kregen van luisteraars tot zelfs ver in Duitsland. Het Piraten Team Friesland wordt geexploiteerd door Anne Schippers (zender Ameland uit Gorredijk), Uilke Stoelwinder (Bouwvakker uit Gorredijk), Leo Huitema (Bonanza uit St.Nicolaasga), Elly Breeuwsma (Muppet uit Heerenveen), Wolter Hof (Telstar uit Munnekeburen), Sipke de Vries (Nachtdraver uit Gorredijk) ,Klaas Kuindersma (Bonanza uit Akkrum) en Hendrik de Lange (Zwarte Zwaluw uit Akkrum). Ook was er een live-uitzending op het internet verzorgd door Tijdbreker en Antje uit Oosterwolde. De Piraten werden door het Agentschap Telecom voor de derde achtereenvolgende keer met rust gelaten.

Trefwoorden: uitzending team jongens piraten gorredijk)<< Terug