Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
746

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Razzia in Drenthe Update punt 23 Apr 2003 22:32
Zoals bekend, vielen de heren van het Agentschap Telecom vandaag, Woensdag 23 April, rond 15:00h op verschillende adressen in Drenthe binnen, om zo onderlinge waarschuwingen naar elkaar toe te verkleinen. We doen ons best om iedereen telefonisch te bereiken voor een reactie en dit is de voorlopige stand van zaken:

Veronica Team uit Borger: Dhr. H van de Star en Dhr. W. van Essen van het Agentschap Telecom hebben hier de zender en audio apparatuur in beslag genomen. Wel heeft het Veronica Team aangekondigd a.s. Zondag gewoon te zullen draaien.

Studio Denakker uit Veenoord: De heren van het Agentschap Telecom waren hier ook aanwezig, maar helaas voor de sterke arm der wet, kon hier niets in beslag worden genomen. Het Etherpiraten.com Team heeft wel de zender van dichtbij mogen aanschouwen, getuige de foto. Misschien een stille troost voor de heren ??

Radio 95 uit Hoogeveen: Dhr. T. Brouwer verraste het station met een werkbezoekje namens het Agentschap Telecom. Hier werd alleen delen uit de zender verwijderd. Radio 95 heeft ons laten weten voorlopig rustig aan te doen.

Grensjager uit Zwartemeer: De heren van het Agentschap Telecom nam hier alleen de zender in beslag. Verder verliep alles aardig rustig. Het is op dit moment wel onbekend wanneer het station weer terug aan de band komt.

Daltons uit Nw. Amsterdam: Hier viel Dhr. J. Russchen van het Agentschap Telecom binnen, maar kon gelukkig geen zendermateriaal vinden. Daltons hebben te kennen gegeven gewoon door te zullen gaan.

Densons uit Nw. Amsterdam: Ook hier viel Dhr. J. Russchen binnen, maar voor de tweede keer viel hier ook geen zendmateriaal in beslag te nemen. Ook de Densons hebben aangegeven gewoon door te zullen gaan.

Radio Stad Hoogeveen uit Elim: Bij Radio Stad Hoogeveen hebben de heren van het Agentschap Telecom de zender in beslag genomen. Ook werd de eigenaar afgevoerd naar het politie buro, waar hij na enkele uren weer in vrijheid werd gesteld. Stad Hoogeveen heeft ons laten weten voorlopig rustig aan te doen, maar zeker weer terug te zullen komen.

De reacties op deze razzia zijn niet misselijk. Iedereen in Nederland heeft verontwaardigd gereageerd op de gebeurtenissen van afgelopen middag. Een tweetal reacties pikken wij hieruit:

* Het lijkt wel of we nog leven ten tijde van de tweede wereldoorlog. Razzia's zoals deze, deden ze toen ook al. Het opjagen van een bepaalde groepering, een groepering die toch geliefd is bij een overgroot deel van de bevolking. Gaat het er over 50 jaar nog harder aan toe ??

* Dat wij illegaal bezig zijn, dat weten we allemaal. Dat we een keer gepakt kunnen worden, dat weten we ook, dat is het kat en muis spelletje die we al jarenlang spelen met de overheid. Maar moet het dan nu op deze manier ?? Zware straffen in vorm van geldboetes en dwangsommen ?? Zijn wij dan nu echt erger dan een gemiddelde moordenaar of kinderverkrachter ?? 'Men' verwacht dat wij ons sportief opstellen als we gepakt worden. En dat zijn de meeste ook wel, maar zijn dit soort acties dan sportief van het Agentschap Telecom ?? Misschien toch stof tot nadenken ??

Noot van de redactie: Wij van Etherpiraten.com zijn goed geschrokken van deze actie. Dat het al erg was met de zogenaamde etherflits actie van het Agentschap Telecom, dat wisten we natuurlijk allemaal. Maar dat het zou uitdraaien op zo'n razzia, dat hadden we helemaal niet verwacht en aan zien komen. Woorden schieten te kort om het te verwoorden. En misschien moeten we dat helemaal niet proberen. Misschien kunnen we dan maar beter een MP3 ter download stellen, waarvan wij hopen dat deze op vele zenders te horen zullen zijn. De Kleine Piraat met Het Piraten Strijdlied is hier te downloaden.

Wordt vervolgt...

Trefwoorden: heren agentschap telecom team dhr zender beslag ?? radio rustig viel hoogeveen



<< Terug