Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
71

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Zenders in en uit de lucht !!! punt 26 Dec 2001 00:00
Allereerst, iedereen fijne kerstdagen toegewenst !! En kerst betekend heel veel zenders in de lucht. En het nieuws wat erbij hoort. Bij deze een kleine compilatie van wat wij o.a. hebben binnen gekregen.

De Kleine Piraat, die gisteren, 24 December, uit de lucht was gehaald, is weer terug in de lucht. Via 91.7 FM heeft de zender zijn uitzendingen hervat. Ook de Internet uitzendingen gaan gewoon door. Meer informatie via hun website

Een heleboel mailtjes kwamen binnen over het Haagse radiostation Radio Centraal. Het station zou opeens uit de lucht zijn gegaan. Maar wees gerust, het was geen inbeslagname, maar een oververhitte zender. Radio Centraal is alweer in de lucht op 92.3 FM.

Afgelopen Maandag, 24 December, is rond 20:00h de Ster Van Twente uit Goor uit de lucht gehaald. Na amper 2 uur draaien vond Dhr. T. Brouwer het nodig om de zender uit de ether te verwijderen. De Ster van Twente had een sterke zender tot zijn beschikking, 5 kW met 6 dipolen op 50 meter hoogte. Wat een 10 jarige jubileum uitzending had moeten worden, is nu een grote domper geworden. De Ster van Twente heeft één gelukje, omdat de zender gebruikt maakte van een straalverbinding, werd de studio niet in beslag genomen.

Laser FM 95.8 uit Groot Amsterdam is weer terug in de lucht. Na hard werken, heeft de technische dienst van Laser FM de kans gezien om de zender op 25 December, rond 01:00h, weer terug in de lucht te brengen. Voor het laatste nieuws rond Laser FM 95.8, check hun website.

Op verschillende ontvangstrapporten websites wordt melding gemaakt van Volta FM, die uitzend via 88.7 FM. Het station schijnt met een mooie modulatie en een krachtig signaal uit te zenden. Waar het station vandaan komt, is op dit moment niet bekend.

Zoals belooft, een nieuw lijstje met ontvangstrapporten sites:

Hurricane FM
Ontvangst Someren
Flux FM

Veel luister plezier en een mooie tweede kerstdag toegewenst !!

Trefwoorden: lucht fm zender station ster twente<< Terug