Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
538

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Het Test Team punt 16 Dec 2002 10:49
Geachte amateurs,

Met betrekking tot het antenne technische gebeuren staat er een grote test op de planning waaraan natuurlijk iedereen zijn steentje kan bijdragen. Het is de bedoeling dat we met een testteam, bestaande uit 6 amateurs uit geheel Nederland, een lijst met eisen gaan samenstellen met daarop dingen die men wenselijk acht omtrent de werking van een antenne zodat we na de test een aantal gegevens ter beschikking hebben waarmee we definitief kunnen gaan aangeven hoe een standaard antenne voor een amateurstation eruit moet gaan zien, wat zo'n ding mag gaan kosten en welke eigenschappen hij minimaal moet vertonen.

We zouden graag met een zo groot mogelijke groep mensen gaan testen en dus zoveel mogelijk materiaal ter beschikking gesteld hebben, lees antennes. Tevens verzoeken we om suggesties en dergelijke via de Email of op deze site door te geven. We stellen de deadline omtrent het volledig maken van de lijst op 29 December 2002 !!

De tests omvatten naar eerste inzicht ongeveer het volgende:
metingen omtrent, antenne impedante en weerstand, resonantiefrequentie, stralingshoeken in Y en X as, de constructie van de antenne(degelijkheid), de bouw van de antenne, FWD/BWD ratio's, eventuele stralingspatronen, en de uiteindelijk veldsterkte van het signaal gemeten met een bepaald vermogen en vergelijkend t.o.v. een referentieantenne. verdere tests staan op de lijst welke aan te vragen is middels een Emailtje.

Wil jij dus weten of je antenne aan de eisen voldoet of wil je aktief meedenken aan ons concept, meld je dan aan via het forum techniek op deze site.

Tevens zouden we nog graag een testlokatie hebben. Woon jij in Centraal Nederland (Regio Apeldoorn/Arnhem of op de rand van Overijssel/Gelderland) en je hebt genoeg ruimte bij het huis (boerderij?) en je hebt er geen problemen mee dat er een testinstallatie geplaatst wordt (mastje met meetopstelling) en je wilt ook wel een voor dagje stroom leveren en je hebt er geen problemen mee dat er verschillende mensen je terrein betreden, mail dan even en dan komen we er vast wel uit, met hart voor de wetenschap natuurlijk.

De uiteindelijke tijd en lokatie is nog onder voorbehoud en zal discreet worden vrijgegeven !! Het concept testschema is aan te vragen via Email, natuurlijk nog exclusief wijzigingen. Met Vriendelijke Groeten, Het Test Team.

Trefwoorden: antenne test lijst omtrent<< Terug