Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
468

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Radio Simone uit de lucht !! punt 16 Oct 2002 21:05
Gisteren melden wij dat enkele commerciële radiozenders, die normaal gesproken een licentie hebben voor uitzendingen via de kabel, nu een zender aan gingen zetten, om zo te protesteren tegen de overheid en hun lakse houding over de herverdeling van de frequenties.

Radio Simone was de eerste om een zender aan te zetten. Eigenlijk stond de zender al aan, want het station maakte gebruik van een tijdelijke frequentie, een zogenaamde evenementen licentie. Maar het station heeft na afloop van de licentie, de zender nooit uitgezet.

Zo juist heeft het bericht ons bereikt, dat Agentschap Telecom, de ether zender van Radio Simone, vandaag, Woensdag 16 Oktober, uit de lucht heeft gehaald. Meer informatie omtrend deze actie zal volgen.

Update:

Dit is het officiële persbericht van Radio Simone:
Agentschap Telecom sommeert: Radio Simone uit de lucht

Big Brother is watching you. Radio Simone is hedenmiddag door Agentschap Telecom Groningen gesommeerd de etheruitzingen met onmiddellijke ingang te beeindigen. Gedreigd werd met bestuursrechtelijke en strafrechtelijke maatregelen. Met deze bliksemaktie heeft het Agentschap bewezen dat de ambtelijke molen niet altijd traag werkt. Daar waar de gemiddelde aanvraag tot toestemming voor het gebruik van een etherfrequentie niet binnen 4,5 jaar bij de overheid kan worden afgehandeld (Radio Simone is sinds 1998 op de kabel en heeft talloze aanvragen voor toelating tot de ether ingediend), is het daarentegen mogelijk om binnen 3x24 uur te constateren, te lokaliseren en te verbieden het uitzenden via een legale en gecoordineerde frequentie. Bovendien was het in die korte tijd mogelijk het opsporingsapparaat in uiterste staat van paraatheid te brengen ("u was 10 minuten geleden nog in de lucht"). Waarom deze bliksemaktie door het Agentschap is uitgevoerd, werd niet geheel duidelijk. Een 'echte' etherpiraat heeft normaal gesproken (wanneer er geen storingsklachten zijn) gemiddeld slechts eens per jaar met het opsporingsapparaat van de overheid te maken. De commerciele niet-landelijke omroepen (waar ook Radio Simone toe behoort) hebben vaak geklaagd dat er niet naar hen wordt geluisterd. Na vandaag moet Radio Simone die mening bijstellen: er wordt wel degelijk naar ons geluisterd! Hulde aan het Agentschap Telecom (helaas is de spreektijd wel errug kort geweest). Maar goed: tijd voor een nieuwe aktie. Het uitzendgebied van Radio Simone ligt dicht bij de grens. Met het oog op internationale coordinatie wil zo'n grens wel eens nadelig zijn voor zendvermogen en antenneconstructies. Maar er zijn vast ook voordelen. We zoeken ernaar. Wordt vervolgd.....

P.S. Laat helder zijn dat bovengenoemde acties uit wanhoop zijn geboren. Welk bedrijfsplan kun je maken op de uitgifte van etherfrequenties? En hoe leg je dat uit aan je adverteerders en je financiers?

Trefwoorden: licentie zender simone agentschap telecom radio<< Terug