Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3661

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Station D.A.W. na acht dagen alsnog de klos punt 01 Apr 2021 11:03
2021-04-01-DAW3.jpegEerder vanmorgen is de illegale zender Station D.A.W. (omgeving Vroomshoop, gemeente Twenterand provincie Overijssel) uit de lucht gehaald door het Agentschap Telecom in samenwerking met een arsenaal aan politieagenten en o.a. de firma's Saan Kraanverhuur & SEON (Service En Ondersteuning Nederland). De zender was sinds vorige week woensdag (24 maart 2021) bezig met een marathon-uitzending op de FM 94.50 MHz en te horen in groot gedeelte van Nederland.

Tijdens de actie zijn door de overheidsinstanties alle gebruikte middelen in beslag genomen, waaronder de gebruikte mobiele constructiemast (zie foto), FM-zender en een tweetal aggeraten (waarvan 1 defect). Voor het voltooien van deze actie is er groot materiaal aanwezig (meerdere vrachtwagens, kraan en shovel) geweest op de zendlocatie en is er volgens RTV Oost een gebied van één kilometer om de mast afgezet voor publiek.

Het station is later in de middag terug te beluisteren geweest op de eerder gebruikte FM 94.50 MHz, inmiddels is hier een ander station uit Twente te beluisteren. Een aantal foto's van de situatie en een filmpje zijn HIER te vinden.

Bron: RTV Oost

Trefwoorden: station gebruikte<< Terug