Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3628

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel FM blijft primaire luisterbron: afschakeling rond 2027-2032 punt 14 Jun 2018 10:10

De FM blijft voor radioluisteraars in Nederland ook de komende jaren de belangrijkste manier om naar radio te luisteren. De transitie van FM naar digitale radio moet nog verder op gang komen, voordat er daadwerkelijk sprake kan zijn van afschakeling. De verwachting is dat de FM pas rond 2027-2032 kan worden afgeschakeld.

Dat meldt het Agentschap Telecom in haar nieuwe jaarverslag, waarin zij zich baseert op een uitgebreid onderzoek van Dialogic. Volgens het rapport van het onderzoeksbureau is slechts 3% van de Nederlandse personenauto’s op dit moment uitgerust met een DAB+-radio. In 2036 ligt dat aantal volgens voorlopige prognoses op ruim 85%.

Deze week, tijdens de week van de digitale radio, wordt er veel aandacht besteed aan het digitaal luisteren van radio. Naast een grote keuzeaanbod en een betere geluidskwaliteit, heeft DAB+ ook de nodige voordelen voor radiozenders zelf. “Investeren in digitalisering leidt voor de vergunninghouders, na afschakeling van het analoge FM, tot substantieel lagere exploitatiekosten”, aldus het Agentschap Telecom.

[Radiofreak]

Trefwoorden: fm radio<< Terug