Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3609

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Etherpiraat aangehouden punt 07 Feb 2017 11:58

Winschoten – Gisteravond zocht de politie met spoed een verdachte in de omgeving van de Zuiderveen. Bij navraag bij de persvoorlichting van de Politie door OldambtNu.nl is het duidelijk waarom deze man werd gezocht.

Rond 22:00 – 22:15 is er een melding gedaan door een oplettende burger van een opengebroken deur bij de zendmast aan de Udensweg te Winschoten, toen de politie ter plekke kwam waren de verdachten al op de vlucht. Door een duidelijke omschrijving van één van de verdachten is er een 22-jarige meneer uit Stadskanaal aangehouden op de kruising van de Amstelstraat met de Udensweg dit met behulp van een politiehond.

Zendamateurs
De verdachte verklaarde tegenover de Politie dat ze een illegale radio zender wilden plaatsen in de mast om via deze weg te kunnen streamen als etherpiraat. De andere verdachte waarvan een burgernet is afgegeven is nog niet aangehouden.

Update:

Winschoten – De etherpiraat die gisteravond was aangehouden is weer op vrije voeten. De man was aangehouden omdat hij in een zendmast van KPN een antenne installatie heeft opgehangen.

Geen aangifte
KPN zou geen aangifte hebben gedaan omdat er niets was vernield bij de mast. Ook zou de politie alles ingetrokken hebben.

Er zou een klimteam onderweg zijn naar de mast om de antenne te verwijderen.

Bron:http://oldambtnu.nl

Trefwoorden: winschoten ndash; verdachte aangehouden mast<< Terug