Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3594

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Klimploeg haalt Wat Lup Dat Fain uit de lucht! punt 09 Aug 2016 20:35
2016-08-09-GTcKSLd.jpgEen primeur eerder vandaag voor station 'Wat Lup Dat Fain' draaiende vanuit de omgeving van De Lutte (gemeente Losser, provincie Overijssel), de zender diende ontmanteld te worden maar ook ditmaal waren de piraten niet voor 1 gat te vangen. Door het ophangen van de gehele installatie inclusief de stroomvoorziening was het Agentschap Telecom genoodzaakt om een ploeg boomklimmers in te schakelen om de spullen 'professioneel' te laten verwijderen. De voorgaande vijf bezoeken van het AT waren tot op heden zonder succes, met als resultaat dat er andere specialiteiten gevraagd werden aldus de BOA's.

De zender gesitueerd in een bosrijk gebied nabij De Lutte werd vanaf een andere locatie aangestuurd door middel van een online muziek stream (er is dan ook geen dader aangehouden of beboet), de stroom om de dubbele MOSFET mee te voeden was afkomstig van een aggregaat. Boven de zender en de aggregaat hing een enkele antenne op een geschatte hoogte van 30 meter, de locatie zelf bevond zich een kleine 50 meter boven NAP, al met al dus goed voor een metertje of 80. Tijdens de actie zijn alle onderdelen uit de boom gehaald en door het Agentschap Telecom samen met de politie in beslag genomen. Voor foto's van de actie waarbij het AT, de politie en de klimploeg aanwezig waren klik je hier.

Inmiddels heeft het station aan EPC laten weten binnenkort weer retour te verschijnen aan de 3-meter band, namens het gehele EPC-team dan ook succes met de wederopbouw!

Trefwoorden: zender<< Terug