Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
359

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Belgische 'Veronica' piraat uit de lucht !! punt 20 Jun 2002 19:14
Sinds een paar maanden, was er vanuit Sterrebeek, omgeving Brussel, een piratenzender actief die 24h per dag, Radio Veronica doorprikte via de Astra op zijn frequentie 87.5 FM. Helaas voor de eigenaar van de piratenzender, heeft het niet lang mogen duren. De Belgische variant van onze Divisie Telecom, de BIPT, heeft de zender op Woensdag 19 Juni, uit de lucht gehaald.

Tijdens een exclusief telefonisch interview die wij hadden met de eigenaar van de Belgische piratenzender, wist hij ons te vertellen dat hij misschien weer terug in de lucht zal komen, alleen niet meer 24h per dag. Men was al druk bezig met het maken van nonstop banden, getuigde de enkele onderbrekingen in ons gesprek voor een doorstart. Een zender van ongeveer 80 Watt, een stereo-coder, een RDS-coder en de schotelontvanger werd in beslag genomen. Ook heeft de eigenaar te horen gekregen dat hij binnen 3 weken zijn antenne's uit de mast moet halen en in moet leveren bij de BIPT.

Op de vraag waarom hij Radio Veronica doorstuurde kwam er een snel antwoord. 'Radio Veronica draait voornamelijk nonstop en zeer gevarieerd. Ik vind het een goed radiostation en zoiets missen wij in Belgiƫ. Dus op deze manier wou ik Radio Veronica met andere mensen delen'. Zoals ook op andere websites te lezen viel, snapte de eigenaar niet waarom hij wel uit de ether werd gehaald en andere illegale radiozenders in de omgeving van Brussel niet. Radio Contact Plus schijnt zelfs met een killowatt uit te zenden, ook 24h per dag, maar daar word niets tegen gedaan. Ook niet tegen Radio Sud, die er zelfs een hele keten er op na houdt. Dat wil zeggen, op verschillende plaatsen in Walloniƫ, op verschillende frequenties, het zelfde geluid. Wel wist hij te vertellen dat er andere mensen in Vlaanderen bezig waren met het opzetten van een piratenzender met groot vermogen. Deze zender zou rond Juli of Augustus in de lucht moeten komen in de omgeving van Leuven. Hij beloofde ons hiervan op de hoogte te houden.

Voor meer informatie omtrend deze Veronica piraat, kan men mailen met de eigenaar via: fretzaus@yahoo.com.

Trefwoorden: piratenzender 24h radio veronica eigenaar zender lucht<< Terug