Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3586

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Werkstraf voor etherpiraat Pitbull FM punt 13 Jun 2016 11:15

LEEUWARDEN - Ze komen niet zo vaak meer voor de (straf)rechter, maar maandag moest economische politierechter Klaas Bunk toch weer eens zijn oordeel vellen over een etherpiraat. De verdachte, een 27-jarige inwoner van Twijzel, was er zelf niet. Hij werd op 31 oktober 2015 opgespoord door een medewerker van het Agentschap Telecom. De piraat zond uit onder de naam Pitbull FM.

Zijn signaal ging vergezeld van een radiodatatekst. De man van het Agentschap Telecom peilde de zender uit en nam de apparatuur in beslag. De antenne stond in de achtertuin van een woning aan de Simke Kloostermanstraat in Twijzel. Dit soort zaken worden tegenwoordig afgedaan via de bestuursrechter, behalve wanneer de zender overlast veroorzaakt.

Vroeger werden er door strafrechters dikke geldboetes uitgedeeld, nu staan er werkstraffen op dit soort vergrijpen. Rechter Bunk veroordeelde de Twijzeler tot een werkstraf van 100 uur. De apparatuur, een versterker en een modulator bij de inval in beslag genomen, is de man kwijt.

[WaldNet]

Trefwoorden:<< Terug