Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3581

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Studio 't Kan Niet Aans uit de ether gehaald!! punt 07 May 2016 20:51
2016-05-07-aKcj1nS.jpgZoals elk jaar tijdens het hemelvaartweekend was het weer druk op de FM band. Ook dit jaar met een grote verscheidenheid aan stations die hun uitzending ieder jaar rond de hemelse feestdag plannen. Zo ook de zender 't kan niet aans (oftewel Het kan niet anders) die de jaarlijkse uitzending weer deed via de FM 95.90MHz vanuit de locatie Nieuwleusen (Gemeente Dalfsen, Provincie Overijssel). Donderdagavond rond 18:23uur kwam de melding op de radio, kom maar naar de mast. Ze zijn er. Aanwezig waren Jelle Russchen en Jos Walraven namens het Agentschap Telecom in samenwerking met een aantal politiemotoren/auto's en een politiebus met politiehonden.

De toegangswegen waren bijzonder goed dichtgezet door heren achter het station, maar het mocht niet baten. De zender een RVR PJ1000 is door de BOA’s uit de houten bak gehaald en vanaf 6 meter hoogte naar beneden gegooid, De streamcomputer inclusief dongle meegenomen in de Volkswagen Golf.

Na een kleine 20 minuten was het volgens de heren ook weer tijd om naar huis te gaan en is de hele macht van de overheid weer rechtsomkeerdgegaan. Toen er later mensen op locatie kwamen was alleen het frontje van de computer nog blijven liggen. 2 meter coax was kapot geknipt en verderop geknikt. 

Het station heeft rond 22:00uur die zelfde avond de uitzending weer hervat met ditmaal de zender op 30 meter hoogte. Voor de foto's kun je hier terecht.

Namens Etherpiraten.com bedanken wij 't kan niet aans voor weer een paar dagen muziek op de radio en tot volgend jaar.

Trefwoorden: uitzending zender<< Terug