Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3555

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Wim Meinen en het AT halen twee zenders uit de lucht! punt 26 Dec 2015 11:20
2015-12-26-bXnWdpm.jpgNog niet eerder dit jaar was het zo druk op de FM band, iedere frequentie meermaals gevuld met een illegaal signaal en vanuit iedere windstreek was er wel een station waarneembaar. Zo ook in de omgeving van Hardenberg (provincie Overijssel), en dit alles was blijkbaar tegen het zin van de zeer toegewijde en ietwat aandachtsgeile wijkagent Wim Meinen. Om dit probleem snel en adequaat op te lossen werd het Agentschap Telecom ook tijdens de feestdagen ingeseind en zijn er een tweetal zenders uitgeschakeld. Een druppel op de bekende plaat, of mogen we meer verwachten?

De uit de Krim afkomstige onbemande zender 'Eindejaarsteam' zat met een geschat vermogen van 600 watt op een meter of zestig middels de 95.90MHz, de gebruikte antenne was een enkele 3-elements geplaatst in een hoogspanningsmast. De zender 'Spick en Span' herhaalde het trucje met de hoogspanningsmast om hoogte te winnen, op deze locatie werd een twee kilowatt sterke zender geplaatst in een auto onderaan de mast waarvandaan het signaal naar een enkele antenne op zo'n 30 meter ging. Op beide locaties is sowieso de zender en antenne meegenomen door het AT, waarbij er in Slagharen eerst een autoruit moest sneuvelen.

Qua inzet van personeel was het ook ditmaal geen klagen een witte Volkswagen bus met ski-koffer bemand door twee man namens het AT bijgestaan door drie eenheden van de plaatselijke Politie een een busje van Tennet, de mast beheerder. Mede hierdoor zijn de twee zenders relatief snel opgeruimd en zijn er maar weinig foto's beschikbaar.

Namens het gehele EPC team succes met een eventuele wederopbouw, en nogmaals fijne feestdagen toegewenst!

[Bron: 112Hardenberg / Twitter / Etherpiraten.com]

Trefwoorden: zender antenne<< Terug