Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3539

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Groot materieel verlies voor de Brekdeer FM! punt 25 Oct 2015 14:10
2015-10-25-3EO589i.jpgGisterenmiddag konden we al melden dat een drietal stations uit Twente gepakt waren door het Agentschap Telecom, in dat bericht konden we helaas nog niet al te veel info gegeven over de situatie bij de Brekdeer FM. Dit aangezien er op dat moment Politie aanwezig was die aan het wachten waren op het AT, om daarna verdere actie te ondernemen. Door het lange wachten van de heren leek het al snel om een serieuze zaak te gaan en langzaam aan zijpelde door dat de gehele installatie mee zou gaan, inclusief de 70 meter hoge mast geplaatst op een doodlopende weg in de omgeving van Borne.

Tegen het einde van de middag was het AT klaar in Denekamp bij de buisgigant en was het tijd om de opstelling van de Brekdeer FM onklaar te maken, nog een beste klus ivm de hoogte en de bediening van de mast. Waar er voorheen nog gekozen werd om het geheel te laten staan en alleen bepaalde onderdelen mee te nemen is er dit maal met gevaar voor eigen en andermans leven voor gekozen onder spanning staande kabels door te slijpen. Door deze actie zou de mast vanzelf wel zakken en was het grootste obstakel ongedaan gemaakt.

Door een uiterst ingenieuze set van het AT, namelijk het plaatsen van een slijptol op een panlat, kon het geheel volgens de Politie en de ter plaatse zijnde BOA's op een veilige manier opgelost worden. Of het een veilige situatie was is aan een ieder voor zichzelf om te beslissen maar of dit Arbo technisch verantwoord en onbestraft blijft voor een ieder ander is maar zeer de vraag.

Ondanks de wat vreemde praktijken is het gelukt om de mast ingeklapt te krijgen en hem met behulp van een berger af te voeren naar de firma Vorgers te Borne waarna hij zondagmorgen onder begleiding naar Groningen is gebracht. Tijdens de actie is een zender van het merk Elenos met een geschat vermogen van 2000 watt compleet total-loss geraakt door de 'val' , daarnaast zijn de 70 meter hoge mast en de twee gebruikte verticalen door het AT reeds gesloopt meegenomen. Nog voor het AT goed en wel alles opgeruimd had was de Brekdeer FM via de zelfde frequentie maar vanaf een andere locatie alweer te beluisteren in Twente.

Al met al een best spektakel met de nodige verliezen, voor de mensen die ze nog niet gezien hebben hier staan de foto's en hier staat een filmpje van de aktie waarbij de mast naar beneden gaat door middel van de eerder genoemde slijptol. Namens het EPC team succes met de uitzendingen die nog komen gaan!

Trefwoorden: brekdeer fm at actie mast<< Terug