Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3533

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel BNA ruimt zender en toebehoren in buitengebied Getelo punt 20 Sep 2015 09:29
2015-09-20-y3r3Wyr - Imgur.jpgZaterdagavond rond de klok van acht uur was er ineens ruis op de 97.30MHz, de zender verantwoordelijk voor het signaal bevond zich net buiten het Nederlandse grondgebied in de locatie Getelo en was per direct uitgeschakeld. Dat de Duitsers op dit gebied niet van half werk zijn en misschien het foutje bij KMK nog recht moesten zetten bleek maar weer toen er meer dan tien man politie op locatie aanwezig was, daarnaast werd er door de BNA (het Duitse AT) een vrachtwagen opgetrommeld om de gehele container mee te nemen.

Ondanks de nodige barricades in en om de container was het voor de Politie en Brandweer mogelijk om deze te openen en zo bij de zender en andere attributen te komen. Hierna was het nog slechts een kwestie van tijd voor dat alles onderdeel voor onderdeel opgeruimd kon worden. Van de aggregaat tot zender tot het vat met brandstof alles ging mee met de vrachtwagen dan wel de busjes van de BNA.

Op locatie stond een zender met een geschat vermogen van twaalf kilowatt en een mast die de 50 hoogtemeters aan moest kunnen tikken, de zender is inclusief de zeecontainer meegenomen richting een onbekende locatie. Rond de klok van vier uur (ruim 8 uur na de start van de actie!) was de actie voorbij en kon het geheel op transport waarbij er door de Polizei geen kijkers getolereerd werden. Ondanks dat zijn er de nodige foto's gemaakt die HIER terug zijn te vinden.

Op dit moment is er opnieuw een signaal te beluisteren op de 97.30MHz met een significant lager vermogen maar dezelfde RDS regel, toeval zal het niet zijn en het lijkt er op alsof de mensen achter het station niet voor een gat te vangen zijn. Namens het gehele EPC team sterkte met dit grote verlies en succes nog de komende uren!

Trefwoorden: zender locatie<< Terug