Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3478

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel RadioNL neemt (steun)zender 97.0mhz Hoogeveen in misbruik!! punt 13 Mar 2015 14:15
2015-03-13-RadioNL 97mhz Hoogeveen dankzei slapende Agentschap Telecom ambtenaren.pngVandaag vrijdag 13 maart (toepasselijke datum) heeft RadioNL een (steun)zender in Hoogeveen in gebruik genomen!! De extra zender was op 02-06-2014 aangevraagd door KPN Broadcast in opdracht van Omroep Vereniging Veendam (daar zijn ze weer). Radio NL gebruikt hun frequenties voor een groot deel voor het uitzenden van hun programma in de provincie Groningen en Drenthe.

Volgens de aanvraag zou het bereik in Hoogeveen vanaf Smilde onvoldoende zijn. Jaja vanaf 100meter boven NAP krijgen ze het niet eens voor elkaar om voldoende signaal in Hoogeveen te krijgen. Maar goed nu de aanvraag door een (slaperige) Agentschap Telecom medewerker toch was goedgekeurd, moest de zender in Smilde ineens verhuizen naar Assen. Tja waarschijnlijk zijn ze er nu zelf ook achter hoe kort 21km hemelsbreed is en dat de signalen elkaar dus toch gaan storen. Maar goed als de verhuizing van de 97.1 naar Assen doorgaat zal het signaal in Smilde wel weer worden verstoord waarvoor ook weer een (steunzender) nodig is dan!! Agentschap Telecom wanneer worden jullie eens wakker en wordt er gestopt met deze ethervervuiling??

Oja dan hebben we ook nog een netbeheerder die de diagrammen wel mooi kan uittekenen op de aanvraag bij het Agentschap Telecom, maar uitvoeren daarvan is toch een ander vak. Bekijk de foto en oordeel zelf eens welke kant de antenne(s) op gericht staan, in elk geval niet richting Noord-West waar het signaal voornamelijk heen zou gaan volgens het diagram in de aanvraag!!

Trefwoorden: hoogeveen aanvraag smilde signaal agentschap telecom<< Terug