Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3476

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Netverbetering voorstel RadioNL 96.7mhz Stadskanaal!! punt 11 Mar 2015 11:57
2015-03-11-Netverbetering voorstel voor kabel B13 - Stadskanaal 96.7 mhz.pngOp 9 maart j.l heeft KPN Broadcast namens omroep vereniging Veendam een netverbeterings voorstel ingediend bij het Agentschap Telecom. Het voorstel bevat een aanvraag voor een steunzender in Stadskanaal en wel op de 96.7mhz!! Omroep vereniging Veendam verhuurt zijn ether frequenties voor een groot deel aan RadioNL, de enige andere frequentie wordt verhuurt aan Joy Radio wat ook weer van dezelfde eigenaar is als RadioNL.

RadioNL heeft gek genoeg al een zender op de 96.0mhz in Stadskanaal, die ze hebben bemachtigd via een restveiling van frequenties. De restveiling was destijds bedoeld om lokale omroepen een frequentie te bieden waar een REGIONAAL programma op uitgezonden moest worden!! Dat RadioNL geen regionaal programma uitzend moge duidelijk zijn dus hebben ze deze frequentie naar ons en menig ander inzien onrechtmatig in gebruik. Nu is het ook nog eens zo dat ze er op het moment nog geld aan verdienen door de 96.0mhz te verhuren aan Radio Simone, wat ook geen regionaal programma voor enkele Stadskanaal daarop uitzend!!

Omdat het Agentschap Telecom niet verder kijkt dan hun neus lang is en enkel maar kijkt naar het geld wat binnenkomt bij weer het verlenen van een ether frequentie, kunnen deze omroepen deze onnodige (steun)zenders blijven aanvragen. Ook omdat er niet wordt gekeken naar het totaal plaatje van frequenties waar een omroep op uitzend, maar slechts naar de kavel waar de extra frequentie voor wordt aangevraagd kunnen de omroepen met verdeelde kavels nog wel even doorgaan met het verder vervuilen van de ether. Wij vragen het Agentschap Telecom daarom ook of dit nu is "Het toezien op een storingsvrije ether" zoals jullie dat zo mooi beschrijven??

Je hoeft je niet heel erg verdiept te hebben om te weten dat er met dit beleid straks nog meer steunzenders nodig zijn. De omroepen die op het randje van hun verzorgingsgebied nog net volgende signaal hebben nu, krijgen straks last van mogelijke mengproducten die gaan ontstaan door al die (steun)zenders. Hierdoor hebben ook die dan weer een (steun)zender nodig en worden zo door een ander op (onnodige) kosten worden gejaagd. Agentschap Telecom wanneer zien jullie in dat de Nederlandse ether in een neerwaartse spiraal beland met dit beleid??

Trefwoorden: omroep agentschap telecom stadskanaal ether frequenties radionl frequentie omroepen regionaal uitzend<< Terug