Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3336

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Ad van der Gein van Cocktail Trio overleden punt 28 Aug 2014 14:30
2014-08-28-media_xll_2452274.jpg Ad van der Gein, de muzikale leider en componist van Het Cocktail Trio, is op 92-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Amstelveen overleden. Dat heeft zijn familie laten weten.

Het Cocktail Trio maakte in de jaren 50, 60 en 70 naam met liedjes als Dierkundeles, Kangoeroe eiland, Wie heeft de sleutel van de jukebox gezien en Het vlooiencircus. Ook maakte het trio carnavalsplaten als Lief zijn voor elkaar

Van der Gein componeerde de muziek van ruim 350 Nederlandstalige liedjes voor onder anderen Willy Alberti, Willeke Alberti, Wim Sonneveld, Corrie Brokken, Ria Valk, Johnny Kraaykamp en Rijk de Gooyer. Daarnaast componeerde hij veel marsmuziek en trad hij op in de Snip en Snap Revue.

Tot kort voor zijn overlijden was Van der Gein nog actief als pianist en begeleider van een seniorenkoor. Verder was hij één van de deelnemers in het tv-programma Krasse Knarren, van Omroep Max. Daarvan is gisteren de laatste aflevering uitgezonden. Samen met onder anderen presentator Hans van der Togt en acteur Eric Schneider verbleef hij een week in een villa. Idee van het programma is om oude mensen terug in de tijd te laten gaan en dan te kijken of ze zich geestelijk en lichamelijk jonger kunnen denken.

Jan Slagter van Omroep Max zegt in een reactie dat hij van de familie heeft begrepen dat Van der Gein heeft genoten van de opnames van Krasse Knarren. Die waren deze zomer. 'Het is heel bijzonder dat Omroep Max na zijn indrukwekkende carrière nog zo'n prachtig portret van Ad heeft mogen maken

Bron:AD.nl

Trefwoorden: gein trio omroep max<< Terug