Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3124

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Agentschap Telecom heeft LMT in gebruik genomen!! punt 16 Nov 2012 13:11
2012-11-16-monitorkamer__agentschap_telecom_amersfoort.jpgAfgelopen donderdag 15 november heeft het Agentschap Telecom het vernieuwde Landelijk Meetnet Telecom (LMT) in gebruik genomen. Chris Buijink, Secretaris-Generaal van het ministerie van Economische Zaken opent het landelijk meetnet donderdagmiddag in het monitoringsstation in Amersfoort.

Al sinds het midden van de jaren negentig van de vorige eeuw beschikt Agentschap Telecom over een landelijk meetnet. Met het meetnet verzamelt het agentschap continu (24/7) informatie over het actuele gebruik van frequenties. Het meetnet is een belangrijk instrument in de toezichthoudende taak die het agentschap heeft. Hoofdinspecteur-directeur Peter Spijkerman zegt daarover: “Agentschap Telecom beschikt nu over een continue actuele atlas van het Nederlandse spectrum. Daarmee kunnen we efficiënt toezicht houden en het gebruik van de ether verder optimaliseren.”

Mogelijkheden
Het meetnet verandert de wijze waarop het agentschap haar toezichthoudende taak uitoefent. “De handelswijze bij storingsmeldingen is nu reactief. Iemand meldt een storing waarop een inspecteur met peilapparatuur op pad gaat om de klacht te onderzoeken. In de nieuwe situatie signaleert een data-analist bijzonderheden. Hij stuurt een inspecteur op onderzoek uit. De inspecteur kan vanuit zijn auto het meetnet raadplegen en aan de hand van actuele gegevens de bron van de verstoring vinden. Dat werkt veel pro-actiever.”

Uniek
Het nieuwe netwerk is uniek in de wereld en state of the art. Het meetnet verzamelt doorlopend en automatisch gegevens via twaalf antennes die staan opgesteld over heel Nederland. De verkregen informatie wordt volautomatisch verwerkt. Het systeem signaleert zelf afwijkingen ten opzichte van vergunde frequenties. De twaalf antennes worden aangevuld met drie meetposten die ook in staat zijn de bron van een verstoring uit te peilen. Ook zijn de mobiele datacollectiesystemen uit de peilauto’s van het agentschap aan het systeem gekoppeld.

Vervanging
In 2010 is Agentschap Telecom gestart met de vervanging van het bestaande meetnet. De ontvangers, antennes, infrastructuur en besturingssoftware zijn sinds 2010 volledig vernieuwd. De nieuwe apparatuur brengt het frequentiegebied van 20 tot 3.600 MHz voortdurend in kaart. Sinds begin 2012 wordt het nieuwe meetnet getest. In de testperiode heeft het meetnet al de nodige nieuwe inzichten en resultaten opgeleverd.

bron: Agentschap Telecom
foto: John Piek, overname alleen na toestemming

Trefwoorden: agentschap telecom landelijk meetnet actuele inspecteur antennes<< Terug