Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3103

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Opmars kleine etherpiratenpartij (telegaaf.nl) !! punt 05 Sep 2012 21:14
2012-09-05-pir.pngDEN HAAG - Het gat tussen VVD en PvdA wordt kleiner in de peilingen. Woensdagavond voorspelde ook Maurice de Hond een verschil van 4 zetels tussen beide partijen, net als een peiling van het tv-programma EenVandaag eerder de dag.

Het verschil tussen VVD en PvdA is in twee op woensdag gepubliceerde peilingen 4 zetels. Bij de Stemming van het tv-programma EenVandaag staat de VVD op 34 zetels, de PvdA op 30. In die peiling was het verschil vorige week nog 12 zetels. Maurice de Hond voorspelt in zijn peiling van woensdag 33 zetels voor de VVD en 29 voor de PvdA. Daar was het verschil dinsdag nog 7 zetels. In de politieke barometer van Ipsos Synovate is het verschil tussen de twee partijen zelfs nog maar 2 zetels

Inhaalslag

Waar voorafgaand aan de campagne een tweestrijd tussen VVD-leider Mark Rutte en SP-voorman Emile Roemer werd verwacht, heeft PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom met succesvolle optredens in de verscheidene tv-debatten een enorme inhaalslag gemaakt.

De peiling van De Hond laat geen schade zien voor Rutte die dinsdagavond tijdens het lijsttrekkersdebat in het Amsterdamse theater Carré opzien baarde met zijn uitspraak dat Griekenland wat hem betreft niet voor een derde keer miljardensteun krijgt. Ruttes woorden haalden de internationale media, en ook woensdag was er nog veel kritiek.

Vertrouwen

CDA-leider Sybrand Buma vond de uitspraak van Rutte schadelijk voor Nederland, D66-lijsttrekker Alexander Pechtold noemde de woorden onverantwoord en ongeloofwaardig. PvdA-leider Diederik Samsom verweet Rutte verwarring te zaaien. Volgens Buma kan Rutte in zijn rol als premier niet dit soort signalen afgeven, omdat daarmee het vertrouwen in de euro en de eurozone wordt aangetast. „Juist door te zeggen: ik geef geen geld meer, is de kans dat het in de eurozone fout gaat groter.”

Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) viel Rutte woensdag niet inhoudelijk af, maar gaf wel kritiek op de timing. „Ik weet niet of lijsttrekker Rutte dit wel met premier Rutte heeft besproken.” Verhagen vindt dat Rutte zich aan de afspraak moet houden dat het Internationaal Monetair Fonds, de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank de komende tijd bekijken of de Grieken hun beloofde bezuinigingen en hervormingen nakomen. „Als zij zich houden aan de afspraken, bekijken wij als EU en Nederland wat Griekenland nodig heeft.”

Verbaasd

Rutte verbaasde zich op zijn beurt over de kritiek. Hij vindt dat hij niets nieuws heeft gezegd. Het is volgens hem idioot om te stellen dat Nederland in zijn eentje ervoor moet zorgen dat de eurozone bijeen blijft. „Dat is aan de landen in de problemen.”

Nog verbaasder

Des te verbaasder is de gehele politiek, inclusief Maurice de Hond van bureau IntoMart over de voortgang van de onlangs opgerichte etherpiratenpartij. Volgens de laatste peilingen zou de etherpiratenpartij 8 zetels halen. Dat is 2 zetels meer als Groen Links en 4 meer als D66. Volgens Maurice de Hond ligt het succes van de nieuwe politieke partij in het feit dat ze elke dag hun propaganda verkondigen via illegale uitzendingen. Het Agentschap Telecom, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, probeert op alle manieren deze etherpiratenpartij het zwijgen op te leggen. Tot nu zonder succes. Een woordvoerder (tevens fractielijder) van de etherpiratenpartij (Peter S) heeft desgevraagd aangegeven eventueel een coalitie te willen aangaan met de partij van boer Koek Koek. Ook is het volgens Peter S best mogelijk dat hun partij kan deel nemen in de oppositie.

©detelegaaf.nl

Trefwoorden: vvd pvda peilingen maurice hond 4 zetels peiling woensdag rutte kritiek nederland eurozone etherpiratenpartij<< Terug