Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3063

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Telegraaf komt met stuk uit jaarverslag AT !! punt 26 Jun 2012 10:27
2012-06-26-images.jpgDe Telegraaf (ook wel bekend onder de noemer DE Televaag) komt vandaag met een stuk uit het jaarverslag van het AT.
Lees en huiver mee !!
Het laatste stukje hoef je trouwens niet te lezen, want daar in staat weer het bekende stukje STAATSPROPAGANDA over storingen, uit de lucht vallende vliegtuigen, brandweerwagens die de verkeerde kant uitrijden, ambulances die ineens niet meer willen starten, politieagenten waarvan de lasergun ineens afwijkt en tanks van Defensie die ineens blauw van kleur worden tijdens een oefening op de Drentse Hei.

Etherpiraten steeds professioneler
AMERSFOORT - Etherpiraten gaan steeds commerciëler en professioneler te werk.
Dat staat in het dinsdag verschenen jaarverslag van 2011 van netwerkenwaakhond Agentschap Telecom.

Harde cijfers van radiocriminaliteit zijn lastig te vinden, maar het aantal mobiele zendmasten dat op afstand kan worden aangestuurd groeit. De apparatuur is steeds krachtiger, en piraten zoeken vaker onderlinge samenwerking.
Vanuit cafés, schuren of feesttenten worden zo buiten de wet om zelfs commerciële radio-uitzendingen verzorgd die soms in wel 6 provincies tegelijk zijn te ontvangen.

De hoogtijdagen van zendamateurs die zichzelf zonder vergunning een plekje op de ether toe-eigenen zijn al decennia voorbij.
Maar omdat in Nederland toch nog steeds zo'n 2000 piraten actief zijn, ging Agentschap Telecom in juni 2010 over tot het opleggen van hogere boetes.
Daarnaast kunnen nu niet alleen de illegale zendamateurs zelf worden vervolgd, maar ook de eigenaren van de grond waarop de zendinstallatie zich bevindt.

Uit een tussentijdse rapportage tot juni 2011 blijkt dat de nieuwe aanpak resultaat oplevert.
Het aantal vast opgestelde antenne-installaties dat gebruikt wordt voor illegale uitzendingen lijkt gedaald. Ook is volgens het Agentschap Telecom een afname in het aantal piratenomroepstations te zien.
In 2011 zijn in totaal 1368 inspecties uitgevoerd.
Er zijn 75 boetes uitgeschreven en in 75 gevallen is een last onder dwangsom opgelegd.

Toch is het probleem nog niet verholpen, zo blijkt uit de wijze waarop golflengtes werden gekaapt toen vorige zomer een zendmast instortte bij het Drentse plaatsje Smilde.
Op het moment dat al het reguliere radioverkeer stillag, signaleerde Agentschap Telecom dat er nog enkele niet-geregistreerde zenders actief waren.

Met hun illegale uitzendingen zorgen etherpiraten voor veel overlast en ruis bij legale omroepstations.
Adverteerders klagen omdat het bereik van hun reclameboodschappen minder groot is, en luisteraars kunnen hun favoriete radioprogramma soms niet beluisteren.
Verstoring door radiocriminaliteit bemoeilijkt bovendien de communicatie van politie, defensie, brandweer en ambulance.
Zelfs de veiligheid in de luchtvaart kan erdoor in gevaar worden gebracht.

©telegraaf.nl

Trefwoorden: ineens 2011 agentschap telecom illegale<< Terug