Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
3001

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Naakte etherpiraat in Griekenland gearresteerd !! punt 01 Apr 2012 09:53
2012-04-01-ANP_2012_04_01_naakt_etherpiraat_griekenland_archief.jpgNaakte etherpiraat in Griekenland gearresteerd.
ANP/Amsterdam/Athene - Justitie van Antiparos stad, Griekenland, heeft naar nu bekend is geworden afgelopen vrijdag de 46 jarige in Wolvega geboren Nederlander Jan D. gearresteerd.

De man verzorgde in Adams kostuum vanuit nudebeach- en partyclub Makis, gelegen aan het strand van Antiparos stad, uitzendingen die illegaal via de ether werden verspreid.

Justitie liet jarenlang de uitzendingen, die de naam droegen van Radio Jan Doedel, oogluikend toe, dit tot afgelopen vrijdag.
De gearresteerde Jan D. had in een wekelijkse uitzending zijn Nederlandse landgenoten opgeroepen nergens meer in Griekenland te betalen voor voedsel, drank, overnachtingen, brandstof.

Volgens justitie wou de gearresteerde Nederlander hiermee zijn onvrede laten blijken omtrent het feit dat de EU, waartoe ook Nederland behoort, miljarden euro's in de Griekse economie heeft gestort om het land voor een faillissement te behoeden , zonder resultaat, aldus een zegsman van de etherpiraat.

De man vond het ongepast om "voor iets te betalen wat in principe van ons is". Zo liet hij in zijn uitzending weten.
De uitzendingen vonden plaats op de middengolf band, een zeer populaire omroepband onder de Nederlandse toeristen in Griekenland, daar op deze omroepband ook de Wereldomroep is te beluisteren.

De man hangt een gevangenisstraf van 8 jaar boven het hoofd wegens laster richting de Griekse overheid en zijn of haar bevolking.
De man heeft inmiddels ondersteuning van het Nederlandse consulaat te Athene.
De in beslag genomen apparatuur zal worden vernietigd.

bron ©www.telegraag.nl

Namens het team van EPC succes met de (eventuele) wederopbouw.

Trefwoorden: griekenland jan de uitzendingen nederlandse<< Terug