Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2935

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Radio Robot en Victoria procesverbaal 1975!! punt 14 Nov 2011 09:55
2011-11-14-tn_radiorobot.JPGRadio Robot en Victoria

Een naam uit het verleden die de oudere piraten onder ons misschien wel eens gehoord hebben, in die tijd nog op de AM (middengolf) en later ook te horen op de FM band, de naam “Radio Robot”uit deze piraten familie bestaat nog steeds.
Deze word nog steeds vertolkt door 1 van de zonen, Pieter, dit alles nog altijd in dezelfde omgeving “de kanaalstreek” waar Gieten onder valt.

Na een gesprek met de Radio Robot kwamen we er achter dat hij het wat rustiger aan gaat doen, dit door drukte met zijn eigen bedrijf.
"Stoppen" dat zal hij wel nooit 100%, want de naam Robot heeft in de loop der jaren zijn dienst wel gedaan.
Zo heeft zijn vader het opgebouwd en was een bekende naam in de omgeving zo heeft zoon het later op gebouwd tot één van de grootste piraten in de jaren '90 en is zo ook eens uitgeroepen tot piraat van het jaar.
Tijdens de actie etherflits werden er benefiet concerten gegeven om dit station mee te helpen om de boetes te betalen, zo kwam de plaatselijke discotheek Cest Bonn ook met een avond voor deze piraat, dit om Pieter hem een steun in de rug te geven in de tijd dat de boetes op liepen tot boven de 7000 euro maar stoppen kwam niet in hem op.
Rustig aan doen was wel de enige optie en maar zoeken naar een oplossing om de hobby door te zetten, zo was hij al mobiel te vinden in het Drentse land.
Ook al eens terug op een mooie vaste locatie, maar nu zullen we de klanken minder vaak gaan horen.
Toch hopen we dat de Radio Robot eens per jaar ons gaat plezieren met een programma waar in net als in de jaren 90 iedereen op zaterdag zijn tuner klaar zette.
In die tijd had Radio Robot meer luisteraars op de zaterdag dan Radio Noord en Radio Drenthe tezamen, dus niet zo maar een naam die de hobby op een laag pitje gaat voort zetten.
Wij hopen en denk wel meerderen met ons, dat de Radio Robot nog eens de tijd om de vele cd’s die hij heeft,met ons te delen via 1 van de daarvoor geschikte frequenties in de FM omroepband.
Ook kregen we nog een oude dagvaarding te zien uit het jaar 1975 van de Radio Robot en Victoria en deze word u gelukkig niet onthouden, klik op foto.

Pieter de Radio Robot bedankt voor je medewerking.

Trefwoorden: radio robot piraten<< Terug