Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2886

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Qmusic vanuit zendmast Arnhem op 104.1 mhz !! punt 11 Aug 2011 23:18
2011-08-11-Qmusic via zendmast Arnhem op 104.1mhz.jpgSinds vanavond zend Qmusic uit vanaf de zendmast van Arnhem op de 104.1 mhz.
Qmusic kampt al vanaf 15 juli j.l. na de brand in de zendmast van Lopik met ontvangst problemen, doordat de zender daar niet meer op vol vermogen mag uitzenden via de 100.7 mhz.
Deze sanctie is opgelegd door Novec, de eigenaar van de stalen mast die boven op de betonnen toren in Lopik. Novec die niet nogmaals een brand wil, heeft alle eisen streng verscherpt voor alle bedrijven die gebruik willen maken van de zendmast !!
Zo moeten er eerst meet instrumenten komen die de temperatuur van de bekabeling registreert en deze moet ook nog eens worden goedgekeurd door een extern bedrijf.

De brand die in Lopik heeft gewoed op 15 juli j.l. is tenslotte ontstaan doordat de kabels te heet werden, door het hoge vermogen wat doorheen moest volgens Broadcast Partners.
Geluk bij een ongeluk doofde de brand in Lopik vanzelf waardoor de mast nu nog wel gebruikt kan worden, maar dus met mate waardoor nu diverse steunzender worden gezocht in de omgeving waar de ontvangst van grote stations minder is zoals nu met Qmusic het geval is.

Tot wanneer de noodzender van Qmusic via de 104.1 mhz vanaf de zendmast in Arnhem in de lucht blijft is tot op heden niet bekend.
Waarschijnlijk zal deze weer uit gaan zodra Qmusic vanaf de zendmast van Lopik weer vol gas mag geven !!

Trefwoorden: qmusic zendmast mhz brand lopik<< Terug