Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2873

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Radio Drenthe kreeg hulp van etherpiraten !! punt 17 Jul 2011 00:34
2011-07-17-RTV-Drenthe-LOGO[1].jpgToen gisterenmiddag door brand de zendmast van Hoogersmilde buiten gebruik werd genomen was de radiozender van RTV Drenthe – Radio Drenthe – binnen korte tijd toch op diverse plekken in Drenthe te horen.

RTV Drenthe kreeg onverwachte – en ook ongevraagde – hulp van de etherpiraten in Drenthe en andere provincies in Noord-Nederland. Toen na het instorten van de zendmast in Hoogersmilde duidelijk werd dat rampenzender RTV Drenthe langere tijd via haar FM-frequentie 90.8 MHz niet in de lucht zou zijn besloten enkele radiopiraten de illegale zenders aan te zetten en Radio Drenthe te gaan geven. De radiopiraten gebruikten hiervoor de door henzelf – illegaal – gebruikte radiofrequenties. Als aanvoersignaal gebruikten de radiopiraten de verspreiding van Radio Drenthe via de kabel, DSL- en glasvezelnetwerken. De meeste aanbieders die van deze uitzendplatformen gebruik maken verkrijgen het signaal van RTV Drenthe via de Hilversumse Mediagateway.

Of er veel mensen naar Radio Drenthe via de radiopiraten hebben geluisterd is natuurlijk niet bekend. Het lijkt echter twijfelachtig of het om een grote groep luisteraars gaat. Dit omdat de illegale doorgifte van Radio Drenthe niet vooraf werd aangekondigd en omdat veel inwoners van de noordelijke provincies de uitzendfrequenties niet wisten. Inmiddels zijn de meeste radiopiraten gestopt met de doorgifte van Radio Drenthe. Dit komt mede doordat Radio Drenthe sinds gisterenavond weer op de vertrouwde frequentie 90,8 MHz te beluisteren is. Hiervoor gebruikt RTV Drenthe een noodzender die is opgesteld in de zendmast van RTV Noord. In de komende dagen wordt bekeken of de huidige noodzender meer vermogen nodig heeft om in geheel Drenthe te beluisteren te zijn.

bron: Totaal TV

Ook zijn bij onze stream ontvangers signalen van Radio 1 opgevangen die op dezelfde manier werd doorgestuurd via geheime zenders op diverse frequenties, zodat geïnteresseerden toch de " Tour de France " konden volgen.

Trefwoorden: zendmast rtv drenthe â€✠radio radiopiraten



<< Terug