Welkom piraten liefhebber, maak een account of login voor meer info!!
2601

Etherpiraten Nieuws (Archief)

nieuws artikel Panorama schenkt aandacht aan de etherpiraat !! punt 14 Apr 2010 17:00
Een tijdje geleden zijn wij benaderd door het weekblad Panorama met het verzoek hun in contact te brengen met een etherpiraat.
Na diverse mails over en weer hebben wij toen gezegd we werken liever niet mee aan zoiets, want de schrijvende pers is toch altijd maar negatief over de etherpiraat.
Wij kregen toen een mail terug dat dit absoluut niet de bedoeling was, sterker nog, de piraat die mee zou werken kreeg van te voren het script in handen om te lezen en om dan nog te kunnen zeggen, nee ik werk niet verder mee of ik zou graag zien dat dit of dat toch veranderd wordt.
De betreffende journalist verzekerde ons verder dat hij niets aan het artikel zou hoeven te veranderen, want hij zou het precies zo op papier zetten zoals het is en niet met rare verhalen aan zou komen zetten.
Hierop hebben wij een oproep in Piraten Praten geplaatst met de vraag : wie wil er mee werken mail ons maar.
Velen mailden ons, en uit al die mails hebben wij toen een selectie gemaakt en doorgestuurd naar de desbetreffende journalist van het weekblad Panorama.
Die heeft uit al die mails gekozen voor "Radio Paradijs" , ergens uit het midden van het land.
Wij willen dit artikel graag met jullie delen, want eerlijk is eerlijk, Panorama heeft zich aan zijn woord gehouden en het op papier gezet zoals het ook is.
Dus hulde aan Panorama, want men had ook nadien nog de tekst kunnen aanpassen, maar dat is niet gebeurd, men heeft het precies zo in het weekblad gezet zoals ook de betreffende piraat van te voren mocht inzien.
Dat is met andere schrijvende pers wel eens behoorlijk anders geweest, hiermee doelende op het verdraaien van woorden en uitspraken.
Vandaar dat er ook altijd argwaan is van de piraat ten opzichte van de schrijvende pers, maar in dit geval is het tegendeel waar.
Eén nadeeltje in het artikel is het stukje waarin men spreekt met een woordvoerder van het AT, want die woordvoerder kan het niet nalaten om toch weer de piraat in kwaad daglicht te zetten, maar dat zijn we wel gewend van het AT !!!!
Voor de rest een echte aanrader deze uitgave van Panorama met het betreffende piraten artikel.
Het blad ligt vanaf vandaag in de winkels, dus voor de users onder ons die ook alles verzamelen over de piraterij in de schrijvende pers, snel kopen dit blad.

Klik op artikel panorama voor het stuk in pdf formaat.

©panorama.nl

Trefwoorden: weekblad panorama mails schrijvende pers piraat betreffende artikel<< Terug